Ķiršu cīruļputenis

Slinkums cept? Nav cepeškrāsns? Ar šo recepti iepriecināsi mājiniekus arī bez cepšanas 🙂 Ātri un vienkārši!
Kas vajadzīgs? Sastāvdaļas iesaku ņemt pēc katra gaumes un iespējām, variācijas dažādas!

Skābais krējums (ņēmu aptuveni 250g)
Mascarpone (200g) (Var arī jogurtu, piemēram, vai kādu citu sieru)
Cepumiņi pamatnei (var mierīgi iztikt arī bez pamatnes, ja gribas vieglāku, gaisīgāku desertu)
Sviests (ja veido pamatni kūkai)
Piens (200 ml)
Želantīns
Cukurs
Vaniļas cukurs
Ogas (ķirši, jāņogas, zemenes, jebkas cits)
Pāris piles citrona sulas
1)Vispirms ieliekam skābo krējumu bļodā, samaisām, lai ir viendabīga masa. Piejaucam pāris piles citrona sulas un vaniļas cukuru, kamēr maisām.
2)Pieliekam mascarpone sieru, sajaucam, lai veidojas viendabīga masa.
3) Pa to laiku uz plīts tiek vārīts piens ar 50g ūdens piejaukumu. Kad piens uzvārījies, tajā tiek izšķīdināta paciņa želantīna (nevis plāksnītēs, bet beramais).
4) Kad želantīns iejaukts pienā, izšķīdināts un izmaisīts, katliņa saturu pielejam pirmajā bļodiņā. Visu vienmērīgi samaisa.
5) Formiņā ieklāj sadrupinātus cepumus, kas sajaukti ar pakusušu sviestu.
6) Kad cepumi ieklāti, lej balto masu iekšā un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.
Kad gatavs – dekorē ar ogām. Ogas var ielikt arī uzreiz masā, kā nu gribas. 🙂
Rezultāts: tāds kā bildē 🙂
Ķiršu cīruļputenis