Pildītais augusts

Sākās viss ar Maximas apmeklējumu, kas ieraudzīju milzīgus šampinjonus. Nu tiešām – tādi parasti veikalos nav. Izlēmu, ka pienācis laiks pildītiem šampinjoniem. Nekad nebiju taisījusi, tad nu skatieties, kas sanācis 🙂

Žēl, ka nepaņēmu vairāk lielos šampinjonus, piepirku klāt arī mazos. Bet arī mazajiem – nekāda vaina!

Kas nepieciešams? No šampinjonu pildījuma nākamajā dienā tapa arī mērce, no visām sastāvdaļām tikai pildījumam aizgāja varbūt 1/5 vai 1/6 daļa.

-2 vistas filejas gabali

-1 paprika

-2 sīpoli vidēja lieluma

-šampinjoni (tik, cik attēlā redzams 😀 )

-sojas mērce, vegeta, eļļa/sviests

-3 ēdamkarotes rīvmaizes (kas vienkārši bija palikusi pāri no vakardienas un viņu nemaz nevarēja just)

-siers (pēc gaumes, šķēlīšu skaits atbilstoši šampinjonu skaitam)

1. Sagriežam vistas fileju sīkos gabaliņos, tāpat arī sīpolus. Apcep

2. Sagriež šampinjonu kātiņus un papriku. Vispirms apcep šampinjonus, pieliek klāt papriku. Apcep.

3. Samaisa abus saceptos maisījumus kopā

4. Sviestā/eļļā apcep pavisam mazliet šampinjonus no abām pusēm, noņem no uguns.

5. Sapildām šampinjonus ar mūsu masu, uzliekam siera šķēli pa virsu, vāks virsū un 10 minūtes gaidām.

Gatavs!

Zem dažām siera cepurītēm uzliku kriksīti skābā krējuma, baidījos, ka varētu būt sauss. Rezultātā ne vieni, ne otri bija sausi, tā kā krējuma pievienošana arī ir gaumes jautājums. Man garšoja!

Noteikti ļoti labi ir, ja ir zaļumi, man pietrūka. Nācās dekorēt ar glazētiem burkāniem 🙂 Cepeškrāsns faniem noteikti gribētos pēdējo 5. soli veikt ar cepeškrāsns palīdzību. Atzīšos – man bija slinkums. Starp citu, mazie šampinjoni ir labāki ar to, ka ir stingrāki, lai arī viņus pildīt nav tik feini. Nākamreiz mēģināšu ar malto gaļu, vajadzētu būt daudz ērtāk un ne mazāk garšīgi.

gatavsfileja, sīpoli šampinjoni, paprika pildījums gatavs procesā