Ābolu spēka pankūkas
Tā kā esmu auzu pārslu fane (katru rītu brokastīs) un kviešu miltu antifane, bet pankūkas tāpat garšo… izlēmu, ka auzu pārslas jāpārvērš miltos. 🙂 Recepte noderīga dāmām, kas piedomā par slaido līniju, bet vēlas panašķoties.
Samalu 4 saujas auzu pārslu un 1 sauju kviešu kliju (var arī nelikt, bet klijas ir vērtīgs produkts, ko šeit var labi piekombinēt 🙂 ).
Pielēju mazliet pienu, varbūt 100 ml.
Piesitu 1 olu.
4 karotes cukura
pierīvēju 1 ābolu…
kanēli, vaniļas cukuru…
un cepu eļļā 🙂
Pirmajam metienam neliku sodu, otrajam pieliku. Pēc pieredzes – ar sodu izcept, apgriezt otrādi ir grūtāk, bet sanāk pufīgākas. Pasniegt var kopā ar krējumu vai kādu brūkleņu ievārījumu, taču man vislabāk patīk ēst “plikas” 🙂 Nākamreiz noteikti mēģināšu ar banānu.
Man atkal topā ir pankūkas bez miltiem – vnk no sablenderēta banāna, olas, grieķu jogurta un nedaudz sodas 🙂 pašas kūst mutē un ir supegardas 😉
es šodien kā reiz beidzot gribēju provēt (daudz laba dzirdēts) līdz sapratu,ka man nav banānu 😀 noteikti pamēģināšu 🙂