Nenovērtētās selerijas saknes spilventiņi

Nenovērtētās selerijas saknes spilventiņi

Klejojot starp veikala rindām, pēdējā laikā cenšos izvēlēties ēdienus, kas ir nepelnīti atstāti novārtā. Šoreiz manā varā tika selerijas sakne. Pusi no tās jau izvārīju zupā (ņam, ņam), otra puse būs redzama šeit 🙂

Tātad – kas nepieciešams?

-Selerijas sakne

-Ola

-Auzu pārslas + kviešu klijas

-Siers

-Ja masa par sausu, 50g piena

1)Nomizo selerijas sakni, iemet smalcinātājā, lai sanāk skaistas strēmelītes.

2) Pievieno olu, samaisa

3) Samaļ auzu pārslu sauju + kviešu kliju sauju, lai imitētu līdz riebumam ierastos kviešu miltus

4) Samaisām visu kopā, es pielēju arī 50g piena, selerija bija gadījusies diez gan pasausa

5) Liekam uz cepešpannas mazos pikucīšos (izvēlējos cepeškrāsni, lai saglabātu veselīgumu un neceptu eļļā)

6) Cepjam 180 grādos 10 minūtes, apgriežam otrādi, uzliekam sarīvētu sieru un cepjam vēl 10 minūtes 🙂

Lai labi garšo!

IMG_1239 IMG_1240 IMG_1243

Starp citu, selerijas sakne ir lieliska kopā arī ar sarīvētu burkānu un ābolu. Īsta vitamīnu BOMBA! Nevēlos taisīt copy-paste no citiem portāliem, kur rakstīts par selerijas veselīgumu, taču, ja ir vēlme parūpēties par sevi no iekšienes, šis ir viens no veidiem. 🙂