EkoKāposts

EkoKāposts

Šoreiz ar Eko nesapratīsim bio,eco, super mega veselīgumu, bet gan ekonomiskumu. Apsolos turpmākajos rakstos piestrādāt pie ēdiena dekorēšanas, bet man kā praktiskai būtnei caur un caur liekas svarīgāka ēdiena būtība un garša, nevis cakināšana. Lai nu kā, centīšos piedomāt, lai izskatās aiz vien gardāk (jo pēc garšas tāpat ir gardi 😛 ).

Kas mums nepieciešams?

-1 vesels kāposts

-2 sīpolus

-3ķiploka daiviņas

-pipari, vegeta/sāls, eļļā

-rīvmaize

-2 olas

-sauja samaltu auzu pārslu miltu imitācijai

1.Sagriežam kāpostu, liekam vārīties.

2.Pa to laiku var sagriezt ķiplokus sīkos gabaliņos, sīpolus. Sīpolus apcep.

3. Kad kāposti gatavi, ieliekam blenderī, lai sanāk kāpostu putriņa, piegāžam sīpolus, ķiplokus. Samaisām ar samaltām auzu pārslām un olām. Ak, jā, paskatieties, lai nav kaut kādas nesamaltas, garas sīpolu “cīpslas”, nu nezinu, kā labāk tas nosaukt. Lai nav no kakla jāķeksē ārā.

4. Veidojam nelielas piciņas, nospiežot lieko šķidrumu un apviļājam rīvmaizē

5. Uz sakarsētas pannas liekam mūsu bumbulīšus un cepam zeltaini brūnus. Man jau patīk tādi melnāki, tad arī iespēja sagaidīt kraukšķi.

Kopumā izmaksas varētu būt ap 1Ls 😀 Ēst var 2 dienas, sanāca daaaaaaudz sacept.

Ak, jā, iesaku ēst ar bezpiedevu jogurtu dāmām, kuras domā par slaido līniju, ar krējumu – pārējiem. Un noteikti smalki sagrieztas dillītes un lociņi.

Draugam ļoooooti garšoja, lai gan nav baigais kāpostu fans. 🙂

.IMG_1246IMG_1248IMG_1250