Sīpolu gredzeni a la Annijas gaumē

Sīpolu gredzeni a la Annijas gaumē

Tā kā jau vairākkārt esmu rakstījusi, ka ar kviešu miltiem nedraudzējos, bet sīpolu gredzeni garšo, nolēmu atkal paeksperimentēt. Būtībā pie šīs receptes vainojams mans draugs, kurš, paviesojies Hesburgerā, piedāvāja man sīpolu gredzenu. Domājot par to, cik tie ir nepamatoti dārgi, izlēmu, ka jāmēģina pašai. Centos iedvesmoties no receptēm internetā, tik daudz variāciju, ka ej nu sazin’, kura recepte ir labāka. Tāpēc nonācu pati pie sava ideālā varianta.

Ko vajag?

-3 Sīpoli

-2 olas

-~glāze auzu pārslas

-~ pus glāze ūdens (nu dikti jāskatās pēc savām vēlmēm, cik daudz to ūdeni liet)

-sauja kviešu kliju -sāls/pipari/piedeva vistas gaļai (izlēmu, ka varētu “iet klāt” un tiešām ļoti labi sanāca)

-soda (2 naža gali)

-kartupeļu ciete (2 tējkarotes)

-eļļa ~ man uz mazo katliņu pietika ar aptuveni 200 ml.

Mērcei:

-bezpiedevu jogurts, loki, ķiploki

Kā vajag?

-Samaļ dzirnaviņās auzu pārslas, kviešu klijas, cik nu vien smalki varam. Gala rezultāts malšanas procesā nekad nav tik smalks kā kviešu miltiem no pakām, taču tas nekad nav traucējis. Vismaz pagaidām.

-Miltus samaisām kopā ar 2 olām, sāli, pipariem, vistas gaļas garšvielu, sodu un kartupeļu cieti

-Pievienojam visam ūdeni. Te nu ir jāskatās pēc gaumes. Attēlā uz salvetes redzami 2 sīpolu riņķīši.

Variantā pa kreisi ūdens ir mazāk pieliets, variantā pa labi ūdens ir vairāk. Pirmais variants dod sajūtu, ka apkārt ir kaut kas līdzīgs maizītei, noteikti atstāj “pilnīgāku” iespaidu un ātrāk var paēst.

IMG_1283

Iemērcam sīpolu riņķīšus mīklā, apviļājam, ņemam ar dakšiņu un iecilājam sakarsētā eļļā. IMG_1278 IMG_1279 IMG_1280

Pavāram sīpolu riņķīšus eļļā aptuveni minūti, pusotru. Protams, atkal jāskatās pēc gaumes un mīklas biezuma. Plānāko mīklu noteikti ātrāk var uzskatīt par gatavu. Uzliekam uz salvetītes, lai notek liekā eļļa. Pēc tam, kad riņķīši gatavi, sakapājam ķiploku un lociņu un pievienojas bezpiedevu jogurtam. Man ļooooooooti garšoja.

IMG_1281