Baklažāns mežā

Baklažāns mežā

Tā kā Turcijā baklažāni bija patiešām bieža pusdienu un vakariņu sastāvdaļa, sapratu, ka labprāt arī šeit tos pagatavotu. Mājās bija ierobežots ledusskapja sastāvs, tad nu ņēmu, kas bija.

Vispirms jāpiemin, ka baklažānu būtu vēlams applaucēt ar karstu ūdeni, lai, liekot cepeškrāsnī, tad izņemot būtu gatavs.

Ko vajag?

-1 baklažāns

-sauja saulespuķu sēklu

-8-9 šampinjoni

-100g kūpināta desiņa

-1 tomāts

-mazliet sojas mērces

-4-5 šķēles siera

Kā vajag?

-vispirms sagriežu baklažānu uz pusēm, ierīvēju to ar sāli, ko pēc tam aukstā ūdenī noskaloju. Zinātāji zina teikt, ka tad baklažāns zaudē rūgtumu un šādā veidā baklažāni ir mazāk  uzņēmīgi uz eļļu (citādi tiem ļoti patīk daudz, daudz, daudz eļļa)

-sagriežam desiņu, šampinjonus un tos apcepam bez vāka (man nepatīk, ka ar vāku sautējoties tie kļūst par galīgu pļecku)

-kad nav lieka ūdens uz pannas, pieberu saulespuķu sēklas, kopā pacepam, lai sēklas apgrauzdējas (protams, var grauzdēt arī atsevišķi)

-pievienoju sagriezto tomātu un izgrebto baklažānu ( daudz negrebu, apmēram 2cm platumā, ne vairāk). Kopā visu pasautējam un…

-pildam baklažānu!  Vispirms ieklāju siera šķēli, tad sacepto masu un vēlreiz pa virsu siera šķēli.

-Liekam cepeškrāsnī uz 180-200 grādiem uz ~30 min. Jāskatās, protams, individuāli 🙂 IMG_1678 IMG_1679

Sākumā likās, ka gribēsies kādu mērcīti vai garšvielas… bet man neprasījās nemaz 🙂