Rabarberu-biezpiena deserts

Rabarberu-biezpiena deserts

Tā kā nevar nepamanīt, ka ir rabarberu sezona, vērojot sievietes, kas nes mājās zaļi-sārtos kātus, par upuri kritu arī es.

Deserts ir elementārs kā 2+2, tāpēc detaļās neiegrimšu.

Ko vajag?

-Rabarberu kātus (ņēmu kādus 3-4)

-3 pakas ar vājpiena biezpienu (treknie man kaut kā kūkās švakāk cepas)

-medus/stēvija/cukurs

-3 karotes iebiezinātā piena

-2-3 olas

Kā vajag?

-Notīram, sagriežam rabarberus, apberam ar medu/stēviju/cukuru, lai sasulojas. Es lietoju patiešām visus 3. Medu aromātam, cukuru, lai maksimāli daudz rabarberi savā starpā tur darbotos un sulotos un stēviju saldumam.

-Kad zaļie brīnumi ir mazliet pastāvējuši, liekam klāt biezpiena pakas, olas, cukuru/stēviju/medu. Te nu pēc gaumes… es, cenšoties gatavot kaut cik netrekni un nekalorijaini, liku vairāk stēviju. Tiesa- saldums tai ir tiešām intensīvs un mazliet citādāks kā cukuram. Ļoti grūti paskaidrot, bet, kad pagaršo, atšķirību sajūt.

-Kad viss sakults, liekam uz 200 grādiem uz ~35min cepties.

Ņam, ņam, ņam… 🙂

P.S. Man liekas, ka ļoti labi būtu iederējušies vēl banāni vai aveņu ievārījums.Image