Kukurūza pļavā jeb Turcijas iedvesmota

Kukurūza pļavā jeb Turcijas iedvesmota

Turcijā sastapos ar ēdienu Cig Kofte, kura galvenās sastāvdaļas ir brūnais bulgurs un sarkanie turku pipari (kuri, starp citu, ir dievīgi). Šī ēdiena iedvesmota vēlējos pamēģināt to atdarināt latviskā variantā, izmantojot kukurūzas putraimus (jo tur nav glutēna). Ēdiena burvīgums, manuprāt, slēpjas spējā apvienot dedzinošu karstumu un atsvaidzinošu sulīgumu. Nekādu Ameriku negrasos atklāt, taču draugs bija sajūsmā par spēju tik vienkāršu ēdienu padarīt tik garšīgu.

Cik kofte attēlā:

images

Ko vajag?

-Kukurūzas putraimi

-Paprikas gabaliņš

-Pāris šampinjoni

-Sarkanie turku pipari

Sarkanie turku pipari

-Sāls/Vegeta

-Citrons

-Ledus salāti, zaļās lapas vai jebkas tamlīdzīgs

-Veģetārieši droši var iztikt, bet man prasījās arī apcepts kūpinājums vai kas tml.

-Gabaliņš sviesta

Kā vajag?

-Apcepjam šampinjonus, papriku.

-Uz pannas uzvāru ūdeni, pielieku kukurūzas putraimus, kas veikli uzbriest, pielieku gabaliņu sviestu un garšvielas (galvenais lieliskie turku pipari).

-Saliekam visu kopā, lai garšas savelkas, mazliet pasildām.

-Izklājam lapu salātus (vēlāk atklāju, ka ērtāk pildīt kā laiviņā, nevis tīt rullīšos. Uz lapu salātiem uzliekam masu, pa virsu uzspiežam mazliet citrona un voilā!

-Nākamā mana apņemšanās ir pamēģināt jūras velšu versiju. Ir pamatotas aizdomas, ka varētu būt garšīgi. Noteikti, ka atslēga šajā ēdienā ir salātlapas, tāpēc bez tām labāk nemaz nesākt. 🙂

bcef7c08-aa0f-4944-b914-30c1ed9ac8e0wallpaper