Rudzu bulciņa ar jāņogām

Rudzu bulciņa ar jāņogām

Tā kā pērnās jāņogas vēlējās beidzot tikt brīvībā un, lai visas izvārītu ķīselī, nepietiek ēdāju…izlēmu par labu rudzu bulciņām.

Ko vajag?

-~80g rudzi

-100g klijas

-sauja auzu pārslu miltu

-ola

-krējuma piciņa

-iebiezinātā piena piciņa

-stēvija/cukurs/medus

-jāņogas

-banāns saldumam

-šķipsniņa sodas

Kā vajag?

-Atkausēju (manā gadījumā 🙂 ) jāņogas, sablenderēju kopā ar banānu, cukuru/stēviju un mazliet, mazliet ūdeni, citādi masa pārāk bieza sanāca manai gaumei.

-Mīklas masai samalu auzu pārslas, pievienoju nemaltas klijas, rudzu miltus, olu, iebiezināto pienu, krējuma piciņu. Manuprāt, secībai nav nozīme, varbūt kāds domā citādāk. Pievienoju arī šķipsniņu sodas.

-Tā kā mīkla ļoti ķepīga, liku to uz paplātes ar karoti un izveidoju iedobīti piciņās. Iedobītē lieku cukuraino jāņogu-banānu masu un lieku cepties uz 15-20 minūtēm. Izņemot ārā, uzlieku vēl karotīti ogu masas, atstāju atdzist.

-Man personīgi ļoti garšoja tieši maizes masa, par to, ar ko dekorēt to, tā jau ir gaumes lieta vai ledusskapja satura lieta. 🙂

Rudzu bulciņas