Kokosriekstu-garneļu zupa

Kādu laiku plauktā biju atstājusi noputēt kokosriekstu piena bundžiņu. Sapratu, ka tā beidzot jāliek lietā un šodien ļāvos pavisam ātrai improvizācijas mākslai virtuvē. Rezultāts, godīgi sakot, bija negaidīti labs.

Tātad – ko vajag?

-1 bundža kokosriekstu piena (400ml)

-2 burkāni

-~12 šampinjoni

-3/4 paprika

-1 tomāts

-sojas mērce vai sāls/vegeta (es izvēlējos sojas mērci)

-pipari

-~400ml ūdens

-ēdamkarote eļļa

-puse citrona (ēdamkarote sulas + citrona miza)

-400g garneles

-diedzēti graudi (man bija diedzēti kviešu graudi svaigumam)

-dilles

Fotor0620231241

Kā vajag?

-šķēlītēs sagriežam nomazgātus šampinjonus, kubiciņos papriku un tomātu, sarīvējam burkānu.

-Šampinjonus, papriku un burkānus apcep, pēc tam pievieno tomātu, mazliet pasautē.

-Pievieno garšvielas (soja, pipari)

-Pievieno bundžiņu ar kokosriekstu pienu un ~400ml ūdens

-Sāk rīvēt citrona miziņu, ko pievieno zupai un piespiež ēdamkaroti sulas.

-Kad gandrīz jau gatavs, pievieno attīrītas garneles. Kad pirmais burbulis sagaidīts, var likt galdā.

-Dekorē ar diedzētiem graudiem un dillītēm

IMG_1732

Goda vārds – šobrīd nevaru vien sagaidīt rītdienas pusdienas. 🙂