Banānu-biezpiena kūciņas

Banānu-biezpiena kūciņas

Dzīvojoties ārpus mājas bez virtuves un savas virtuves ēdienu smaržas, biju izlolojusi domu par kādu biezpiena gardumu. Liekot kopā vēlmes, fantāziju un garšu kārpiņu kliedzienus sanāca banānu-biezpienu kūciņas! Bez miltiem 🙂

Ko vajag?

-Kviešu klijas ~75g

-Sviests – 50-60g

– 4 olas (1 pamatnei, 3 masai)

-2 vājpiena biezpiena pakas (360g)

-5 banāni

-soda (šķipsna masai, šķipsna pamatnei)

-vaniļas cukurs

-5 tējkarotes medus (3 pamatnei, 2 masai)

-kanēlis

Kā vajag?

-Samaisām 75g klijas ar mīkstu sviestu, 1 olu, 3 karotēm medus un sodu. Ēdamkaroti masas ieliekam veidnē un ar karoti izlīdzinām, kā redzams bildē.

-Samaisām biezpienu, 3 olas, vaniļas cukuru, nelielu šķipsniņu sodas, medu, kanēli. Kad masa ir vienmērīga, rupjos gabaliņos iemetu masā 4 banānus. Man prasījās, lai jūtu banāna gabaliņus, nevis, lai masa  ir viendabīga. Tas, protams, pēc izvēles.Fotor072214548

-Liekam masu formiņās. Kamēr tās cepās, masa mazliet kāpa ārā no formām, taču, tiklīdz kūciņas atdzisa, masa sakritās. Var teikt, ka var likt pilnu pildījumu līdz augšai. Pa virsu uzkaisīju pamatnes atlikumu, lai neiet zudumā.

Fotor0722145636

-Cepu 200 grādos 25 minūtes. Voilā! Smarža cepot vien jau bija neizturami laba 🙂

-Mans uzticamais palīgs mani arī nepameta. 🙂

Fotor0722150318