Vasaras sautējums

Vasaras sautējums

Kartupeļi un burkāni man personīgi asociējas ar ziemas sautējumiem. Šodien cilpojot caur Centrāltirgu ņēmu teju vai visu, kas piedāvajumā un attapos, liekot to visu kopā. Nav vajadzīga sevišķa māksla, lai pagatavotu sautējumu, ir nepieciešams tik vien kā vēlme garšīgi un veselīgi paēst!

Ko vajag?

-1 mazs puķkāposts

-500g sviesta pupas

-puse paprikas

-5 šampinjoni

-2 sīpoli

-1 kabacis

-pesto (es liku Rundāles produkcijas pesto)

-zaļumus – dille, loki, baziliks

-eļļa, sāls (?), citas garšvielas (?)

Kā vajag?

-Atsevišķi sacepu sīpolus, šampinjonus un pašās beigās arī papriku uz pannas

-Kopā vāru puķkāpostu (sākumā šo brīnumu gan vienu pašu pavārīju ar ēdamkaroti etiķa, lai pārliecinātos, ka visi puķkāposta iemītnieki ir izgājuši ārā), sviesta pupas, kabaci. Kādas minūtes 20.

Fotor0723174457

-Kad viss izvārījies (bet ne pārāk mīksts, man personīgi nepatīk pļeckas), liekam uz pannas pacepināt kopā ar olīveļļu. Varēja jau izvēlēties pavisam diētisko variantu un ēst vārītu, bet manas garšu kārpiņas šoreiz protestēja. 🙂

-Kad gandrīz jau gatavs, pievienoju saceptos sīpolus, šampinjonus, papriku. Sagriežu un pievienoju svaigu baziliku. Tas deva tiešām īpašu smaržu. Pievienoju 3 ēdamkarotes Rundāles pesto. Arī ļoooooooti labs aromāts, neprasās nekādas papildus garšvielas.

-Kad visas sastāvdaļas sadraudzējušās, liekam uz šķīvja virsū un dekorējam ar zaļumiem. 🙂 Fotor0723174655