Rīsu miltu pīrāgs ar draugiem

Rīsu miltu pīrāgs ar draugiem

Tie, kuri seko līdz receptēm, noteikti zina un ir pamanījuši, ka kviešu milti nav lūgts viesis manā ēdienkartē. Nesaprotu, kāpēc tik ilgi vilcinājos, lai ieviestu savā ēdienkartē rīsu miltus. Tad nu šodien tapa pirmais eksperiments – pīrāgs ar visādiem labumiem. 🙂 Uzreiz varu piemetināt, ka rīsu milti garšas ziņā nu ne par kripatiņu nav sliktāki par parastajiem, pie tam rīsu miltos nav glutēna!

Ko vajag?

Mīklai:

-rīsu milti 250g

-2 olas

-garšvielas (sāls,pipari, ko nu sirds vēlas)

-svaigs baziliks (protams, nav obligāti)

– var likt arī sviestu, ja gribas kaut ko treknāku

-~200ml ūdens

-sauja kviešu kliju (tas man ir jau izveidojies kā pieradums. Ja nepatīk, var nelikt)

-šķipsna sodas

Pildījumam:

-~12 šampinjoni

-puse paprikas

– 6 ķiploka daiviņas ( gribēju likt sīpolus, sapratu, ka nav. Nācās likt ķiplokus – garšīgi 🙂 )

-siers ~200g

-šķiņķis (ja ir vēlme pēc kaut kā kreptīgāka) ~200g

-zaļumi

-olīveļļa

Mērcei:

-bezpiedevu jogurts

-4-5 daivas ķiploka

-sāls, pipari?

Kā vajag?

-Saputojam olas ar garšvielām un sakapātu baziliku kā parādīts attēlā. Pievienoju klijas, rīsu miltus, sodu. Ūdeni variēju, skatoties pēc tā, lai sanāktu patīkama mīklas konsistence. Konsistence izveidojās kā biezs krējums aptuveni.

Fotor0725155951

-Uz pannas sacepam papriku, ķiplokus, šķiņķi (?), šampinjonus.

-Kad mīkla ir mazliet atpūtusies, lieku uz cepamā papīra un klāju virsū kā picu. Pa virsu saceptos gardumus un šķēlītēs sagrieztu sieru (kāds nu labāk iet pie sirds). Kad tas izdarīts, loku cepamā papīra abas puses vienu otrai pretī un veidoju ” kukulīti”. Kukulīša malas abās pusēs mazliet aiztaisu, lai siers nelītu ārā.

Fotor0725160143

-Cepeškrāsnī iekšā ~40min 200 grādos. Dekorējam un izbaudām ar zaļumiem un mērcīti (jogurts, ķiploki, garšvielas). Kur tad vasarā bez tiem 🙂Fotor0725160345