Frappe a la Kipras gaumē

Frappe a la Kipras gaumē

Esot apmaiņas projektā Kiprā, organizatori mūs bija apveltījuši ar lieliskām kafijas pauzēm! Ieraugot visus agregātus un skaisto gala rezultātu, nolēmu, ka padalīšos noteikti arī ar jums.

Kas nepieciešams?

-Ideāli, ja mājās ir frappes mikseris, bet vajadzētu derēt arī citiem

-kafija (šoreiz taisījām no šķīstošās, nebija nemaz tik traki :)) )

-auksts ūdens

-cukurs (?), piens (?)

Kā vajag?

-Ieliek 2 tējkarotes kafijas glāzē, pievieno vēlamo cukura daudzumu.

-Pielej ledus aukstu ūdeni 2 pirkstu platumā, ~2,5cm.Image

-Paliek glāzi zem putojamā, puto 15-30 sekundes. Putām jābūt tik stingrām, ka, apgāžot glāzi otrādi, nekas nelīst ārā.

Image

-Pievieno pienu/ūdeni, lai piepildītu glāzi, ļoti noderēja arī kondensētais piens, ko bijām paņēmuši līdzi no Latvijas. Labi iet klāt arī kafijas liķieris Moka 😛

Lieliski atvēsinošs dzēriens karstā vasaras dienā. Image