Laša zupa ar austrumu piesitienu

Laša zupa ar austrumu piesitienu

Tā kā abi ar draugu esam laša fani, ik reizi, kad Rimi vai Maximā ir vesela laša atlaide, ņemam ciet. 😀 Agrāk domāju – bet tā galva, asakas taču ir tik nevajadzīgas un smagas. Bet izrādījās, ka Kristapa mammai bija taisnība un no galvas un asakām sanāk labu labā laša zupa.

Tad nu – ko vajag?

-laša galva, asakas, ķidājumi 😀 Protams, var jau ņemt arī laša fileju, bet tad jau no buljona nekā nesanāks.

-3 mazi kartupelīši

-2 burkāniņi

-lauru lapas, turmeriks, sarkanie pipari, 5 smaržīgie pipari, oregano, sāls, cukurs, dilles (gribēju svaigās, bet bija palikušas tikai kaltētās)

-2 sīpoli

-puse paprikas

-olīveļļā

Kā vajag?

-lasi liekam ūdenī un vāram laša buljonu. Izvārām tik ilgi, līdz gaļa no asakām viegli nāk nost.

-Kad asakas un galva izņemtas, liekam klāt sīki sagrieztus kartupelīšus un ripiņās sagrieztus burkānus. Pievienoju lauru lapas un 5 smaržīgos piparus.

-Paralēli blakus tiek apcepta paprika & sīpolu.

Fotor090210385

-Kad burkāni gandrīz mīksti, pievienoju turmerika 2 šķipsnas, oregano šķipsnu, sāli, cukuru (2 deserta karotes), dilles.

-Pievienoju apcepto papriku & sīpolu.

-Sagaidu 3 burbuļus un lieku šķīvjos.

Draugs minēja, ka neesot ticējis, ka zivju zupa var būt tik garšīga. Paldies manām uzticamajām garšvielām. Nekādas vegetas vairs 🙂 Fotor0902104045

Labu apetīti! 🙂