Mung daal sautējums ar soju

Cenšoties izzināt aiz vien vairāk pākšaugu un pārtikas produktu vispār, nonācu pie mung daal pupiņām. Tās, tāpat kā citi pākšaugi, ir vērtīgas no šķiedrvielu un olbaltumviela satura. Tāpat sastapsi tur kalciju, B grupas vitamīnus, potāziju. Pupiņām labpatīk samazināt ķermenī holesterīna līmeni.

Ko vajag?

-mung daal šķeltās pupiņas (var arī no nešķeltām gatavot, protams)

-2 tomāti

-2 sīpoli

-turmeriks

-oregano

-sojas gaļa

-sojas mērce, cukurs

-olīveļļa

-sarkanie pipari

Kā vajag?

-Vārām mung daal pupiņas ūdenī. Tā kā šīs bija šķeltās, tad mērcēt neko nevajadzēja, neprasījās.

-Uz blakus pannas olīveļļā un sojas mērcē apcepam sīki sagrieztus sīpolus.

-Maliņā uzbriedinām ar verdošu ūdeni sojas gaļu (vai paturam vārošā ūdenī).

-Sojas gaļu apcepam kopā ar sīpoliem.

-Kad pupiņas gatavas un šķidrums ir izsutinājies, liekam tās klāt apceptajiem sīpoliem un sojas gaļai.

-Pievienojam oregano, turmeriku, cukuru, sarkanos piparus, sojas mērci, ja vēl nepieciešams.

-Pievienojam sīki sagrieztu tomātu un mazliet pasautējam.

-Lieliski ” iet” klāt kādi svaigi salātiņi. Man bija tikai gurķis 😀

-Labu apetīti indiešu noskaņās 🙂 OBV jau gaida Tevi 😀

Fotor090211235

Dalīties un sekot: