Pildītās piparpaprikas

Pildītās piparpaprikas

Tā kā šis ir papriku laiks, kad tās tirgū nopērkamas 5x lētāk kā ziemā, jāsteidz izmantot mega C vitamīna deva, ko šis dārzenis sniedz. Līdz šim veģetāro variantu nekad nebiju taisījusi, bija jaunums arī man. Tad nu ceru noderēs arī jums 🙂

Ko vajag?

-3 paprikas

-60g sojas granuliņas (tās liku apjomam un OBV, pēc garšas diži klāt nevar just, saplūst kopā. Var, protams, arī nelikt)

-3 mazi sīpoliņi

-2 tomātiņi

-12 šampinjoni

-6 siera šķēles

-adžika, sāls (var likt sojas mērci kā es to darīju), karijs, baziliks (protams, kā vienmēr – var variēt)

-noteikti pētersiļi/loki/dilles 🙂

-olīveļļa

Fotor0909101315

Kā jādara?

-Apcepam sīpolus olīveļļā. Kad tie ir brūni, pievienojiet šampinjonus.

-Izsutinām, apcepam. Pievienojam garšvielas.

-Blakus verdošā ūdenī paturam sojas granuliņas, lai tās kļūst mīkstas. Pievienojam apceptajiem šampinjoniem.

-Pievienojam 2 tējkarotes adžikas. Man ļoti gribējās, lai paprikas būtu pikantas, nevis pliekanas. (turiet pa rokai glāzi ūdens :)) )

Fotor0909101451

-Piegriežam 2 tomātus, pasautējam kopā minūtes 2. Kad tas izdarīts pievienojam sagrieztus pētersīļus, dilles un griežam uguni nost.

-Iztīrītās paprikās apakšiņā ieklājam siera šķēlīti. Liekam sacepto/sasautēto masu piparā līdz augšai. Pa virsu siera šķēlīte.

-Atrodam katliņu, kurā ērti būs tvaicēt paprikas. Vēlams, lai tās stāv taisni un gardā suliņa nelīst ārā.

-Ielejam katlā pus glāzi/glāzi (atkarībā no katla lieluma) ūdens un tvaicējam uz nelielas uguns ar vāciņu uz katliņa virsū.

-Pēc kādām 25 minūtēm vajadzētu paprikām būt gana mīkstām ēšanai. Tas, cik tās ir cietas, protams, ir gaumes jautājums. Man patīk, kad vēl nav galīgi pļeckas, bet gan mazliet kraukšķīgas. 🙂

Fotor090910172