
Bezglūtēna pankūkas ar jāņogu ievārījumu
Es zinu, ka, Tu, mans bezglutēna draugs, lasi šo. Šī recepte ir veltījums Tev! 😉
Šīs pankūkas ir tapušas no turku zirņu miltiem. Kādu laiku baidījos tos iegādāties, jo bija grūti iedomāties, kā no turku zirņiem varētu sanākt desertam piemēroti milti. Ak, man jau nu labāk par lielu daļu vajadzēja zināt, ka aizspriedumi virtuvē kavē no lielisku lietu pagaršošanas. Starp citu, tie lieliski aizvieto kviešu miltus arī cepot karbonādes! Un, jā, nelielam atgādinājumam – turku zirņi ir vieno no vispateicīgākajiem zirņiem kādi vien ir – tie nepūtina punčuku un ir ar ļoti patīkami lielu olbaltumvielu saturu!
Tātad, kas nepieciešams 2 kārtīgām porcijām?
-120g turku zirņu milti (22g obv, 58g ogh, 7g tauki un 387 kcal/100g)
http://photos03.istore.pl/22358/photos/big/11862244.jpg
-2 olas
-sauja auzu kliju (var nelikt, garšu un konsistenci diži nemaina, toties palielina šķiedrvielu daudzumu puncī)
-ūdens (var, protams, arī pienu, bet man bija beidzies un vispār nebija ne vainas)
-mans fantastiskais jāņogu ievārījums (cukuru pašām pankūkām neliku. Gaumes lieta, protams!)
-olīveļļa
Kā vajag?
Principā – tālāk neērti rakstīt. Katrs vecpuisis būtu spējīgs uzminēt, kas tālāk jādara. Galvenais ir uzdrošināties un pamēģināt ko jaunu 😉
-Samaisām 120g miltu ar aptuveni glāzi ūdens, olām un auzu klijām. Konsistence jākontrolē pašam, taču ar 2 olām un attiecīgu miltu daudzumu mīkla bija patiešām šķidra, taču lieliski turējās kopā.
-Karsējam eļļu, lejam pannā un priecājamies par saulainās krāsas pankūkām. Jā, tas man ievērojami labāk patīk turku zirņu miltos – krāsa ir ļoti priecīga atšķirībā no rīsu miltiem. 🙂
Lai labi garšo! 😉
Klau, kur Tu uzzinaaji turku zirnju kaloriju daudzumu, jo uz šīs paciņas tā nav, bet netā atradu ciparus 165kcal/100g? 😉
Neatceros, kur toreiz atradu, taču tagad uz ātru roku atradu ko līdzīgu – http://caloriecount.about.com/calories-bobs-red-garbanzo-bean-flour-i126847 🙂 (tikai jāuzliek ir 100g nevis 1 portion) 🙂
Te tāpat – http://www.bobsredmill.com/garbanzo-bean-flour.html 🙂