Siltie kāpostu salāti Āzijas noskaņās

Siltie kāpostu salāti Āzijas noskaņās

Ja kādam kaut kas garšo mazāk par citām lietām, tad tas man ir kā izaicinājums, lai parādītu, ka to produktu var pagatavot arī garšīgi. Mans draugs parasti nedzied slavas dziesmas par kāpostiem, bet šoreiz prasīja otru porciju. Domāju, ka rādītājs labs 🙂 Salāti ir ātri pagatavojami, diez gan pikanti un atgādina Āzijas ēdienus. Atceros, ka kaut ko līdzīgu šai receptei jau kaut kur manīju, tāpēc ceru, ka nelikšos garlaicīga. 🙂

Kas nepieciešams?

-1 kāposta galva

-3 nelieli burkāni

-svaigi zaļie zirnīši

-2 selerijas kāti

-1 ēdamkarote medus, pus tējkarote sarkano Turku piparu, puse citrona sulas, olīveļļa, 6-7 ķiploka daiviņas, ingvers (vai nu svaigs, sīki sakapāts vai kaltēts, malts), šķipsna muskatrieksta, sāls/sojas mērce

Kas jādara?

-Karsējam eļļu, kurā iemetam sasmalcinātu ķiploku, turku piparus, ingveru, sāli/sojas mērci kārotā daudzumā, medu

-Kad mērcīte ir savilkusies, beru iekšā zirnīšus un viegli applaucēju sagatavotajā, mega aromātiskajā šķidrumā

Fotor072902557

 

-Liekam pa virsu sasmalcinātus kāpostus, kārtīgi, kārtīgi samaisām un pāris minūtes pasautējam. Nedrīkst pārāk ilgi, jo tad salāti zaudēs kraukšķīgumu!

-Uz atsevišķas pannas apcepam plāni sagrieztu (vai sarīvētu) burkānu un plānās šķēlītēs grieztas selerijas kātu ripiņas. Pievienojam muskatriekstu, ja nepieciešams – vēl sojas mērci vai sāli.

-Kad burkāniņi ir mīksti un viegli apcepušies, liekam tos klāt kāpostu mikslim un kārtīgi samaisām. Pasautējam visu pāris minūtes un ēdam lieliem vēderiem. 🙂

Galvenais, lai salāti nesanāk pārāk saplakuši un mīksti, tad tas kļūst par vienkārši sautējumu. Tāpēc gatavošanas laikā labāk neiet paralēli skatīties TV 🙂

Lai labi garšo!

???????????????????????????????