Meža sēņu risotto

Meža sēņu risotto

Jau kādu laiku plauktiņā “marinēju” arborio rīsus, tad nu meža sēnes manī pamodināja vēlmi šos rīsus no plauktiņa izvilkt un uztaisīt kārtīgu risotto.

Kas nepieciešams?

-Zaļie zirnīši – 200-300g (Var gan saldētus, gan svaigus. Man šoreiz svaigi)

-900 ml ūdens

-300 ml arborio rīsu (speciālie risotto rīsi, dara tumīgu masu, vajag vārīt līdz al dente mīkstumam)

-1 nomizots, sarīvēts burkāns

-3 sakapāti mazi sīpoli

-3 sakapātas lielas ķiploka daivas

-timiāna un muskatrieksta šķipsna

-200 ml sausa baltvīna (lieliska iespēja tikt vaļā no pārpalikumiem)

-sāls, cukurs, olīveļļa

-saceptas meža sēnes (~300-400g)

– 200g Parmezāna siers (der arī lietuviešu Džiugas versija)

Kas jādara?

-olīveļļā apcepam sīpolus, pēc īsa brīža pievienojam burkānus, ķiplokus, vēl pēc neilga brīžā zaļos zirnīšus un visas minētās garšvielas pēc gaumes.

-Kad visas sastāvdaļas savā starpā sadraudzējušās, pievienojam rīsus, apmaisām un pasutinām biezajā masā. Ja nepieciešams, vēl pievieno olīveļļu.

-Pēc brītiņa pievieno ūdeni (var arī vistas buljonu, ja grib aromātiskāk). Uz lēnas uguns vāra rīsus 15-18 minūtes. Pēdējās 5 minūtēs pievieno glāzi vīna.

Fotor0910204021

-Kad rīsi gandrīz gatavi, pievieno jau saceptas meža sēnes.

-Nogriež uguni, pievieno  150g sarīvētu parmezāna sieru. Kārto uz šķīvja, pārber ar atlikušo parmezāna sieru.

-Priecājamies par burvīgo aromātu un lielisko garšu. 🙂

Ak, jā, ņemiet vērā, ka konsistencei ir jābūt krēmīgai!

 

 

IMG_3926

Dalīties un sekot: