Šokolādes braunijs (vegānisks, bez glutēna)

Šokolādes braunijs (vegānisks, bez glutēna)

Esmu nebeidzamā ideālās receptes meklējumā šokolādes kūkai/braunijam, kas nebūtu pārkrauts ar tonnu neveselīgu, manam puncim nedraudzīgu sastāvdaļu. Tad nu šoreiz beidzot saņēmos to pagatavot ar avokado pieskārienu. Lai arī nebūt šobrīd nevaru sevi saukt par vegānu, tomēr kūkas šādā veidā taisīt ir interesantāk un izaicinošāk, manuprāt, arī ievērojami grūtāk cilvēkam, kurš to nekad nav darījis.

Kādas sastāvdaļās nepieciešamas?

-3 linsēklu olām nepieciešams (Skan jancīgi, vai ne?)

1)3-4 ēdamkarotes svaigi maltas linsēklas

2) 10 ēdamkarotes ūdens

-Masai

1) 3 ēdamkarotes ar kaudzi kakao pulvera

2) 2 lieli, gatavi avokado

3) 1 liels, gatavs banāns

4) 8 ēdamkarotes auzu kliju

5) 150 ml sojas piena

6) stēvijas šķipsna (der arī cukurs, medus, agaves sīrups)

7) cepampulveris 1 ē.k. (pēc izvēles, ja šķiet, ka vajag)

-Glazūrai

1) melnā šokolāde ~100g

2) 150 ml sojas piena (var arī parasto)

Kas jādara?

-ar dakšiņu saspaidām avokado un banānu kopā vienā masā un pievienojam kakao pulveri

-atsevišķā glāzītē ieberam 3 ē.k. svaigi maltu linsēklu un uzlejam pa virsu 10 ē.k. ūdens, samaisām, pagaidām pāris minūtes, lai uzbriedinās. Šis maisījums lieliski pilda olu funkciju un papildina ķermeni ar veselīgām uzturvielām. 😉

Fotor01015223036

 

-citā glāzītē ielejam 150 ml sojas piena (var arī parasto) un 8 ē.k. auzu kliju. Arī šo maisījumu samaisām un ļaujam uzbriest.

Fotor0101522326

-Kad abas glāzītes kļuvušas viendabīgas un piebriedušas, liekam klāt mūsu augļu-dārzeņu masai. Sajaucam kopā un liekam formiņā! Masai vajadzētu sanākt gaisīgai.

-Cepam 180 grādos 35 minūtes (masa man sanāca paplāna)

-Pēc cepšanas kūka joprojām ir samērā mīksta, tāpēc tai jāļauj atdziest un sacietēt.

-Pa to laiku varam karstā ūdens peldē izkausēt melno šokolādi, pieliet tai pienu. Ja nepieciešams – arī cukuru. Sildām līdz izkūst un izveidojas bieza, viendabīga masa. Pārlejam atdzisušo kūku ar šokolādes glazūru. Ja ir vēlme, var dekorēt ar augļiem vai pasniegt ar saldējumu.

-Priekā! 🙂

???????????????????????????????