
Risoto ar garnelēm
Nu ko, pirmais vakars Piedzīvojumi.lv ietvaros ir aizvadīts Itālijas garšās. Jā, Fuerteventurā ir lieliska iespēja tikt pie jūras veltēm par priekš mums pasakainām cenām! Receptē izmantotās garneles, piemēram, maksāja 5,95 EUR/kg… Tad nu šovakar gremdējāmies krēmīgā risoto virpulī. No receptes sastāvdaļām varētu būt, ka paēst var ~10 cilvēki.
Kas nepieciešams?
-800g rīsi (risoto rīsi)
-1 kg lobītas garneles
~100ml eļļa, ~100 g sviesta
-400g zaļie zirnīši
-pētersīļi
-400ml sausa baltā vīna
-2 palieli sasmalcināti sīpoli
-5 lielas sasmalcinātas ķiploka daivas
-ūdens,bet ideāli, ja zivs, dārzeņu vai vistas buljons ~1 l.
-garšvielas –
– Parmezāna siers 200g vai saldais krējums 200ml. Saldais krējums noteikti būs ekonomiskāka versija.
-ķiršu tomātiņi dekorācijām
-citrons daiviņās
Kas jādara?
-lejam pusi eļļu un pusi sviesta katlā, sakarsējam. Beram iekšā sīpolus, pacepam 1 minūti, pievienojam ķiplokus un pacepam vēl 2 minūtes. Sīpoliem jābūt caurspīdīgiem, bet tie nedrīkst sākt brūnināties.
-Pievienojam rīsus un vēl eļļu, lai visi rīsi ir saeļļojušies. Kādas minūtes 5 viegli apcepam rīsus eļļā. Kad tas izdarīts, lejam klāt sauso baltvīnu un sutinām līdz viss šķidrums izgarojis.
-Sākam liet klāt ūdeni vai buljonu, taču tikai pamazām! Ik pa brīdim viegli maisām visu masu, lai apakšu nerauj klāt, jo masa diez gan smaga un apjomīga. Tikko kā redzams, ka rīsi sausi, lejam klāt. Tiem jābūt al dente jeb apkārt mīkstiem, iekšā cietiem.
-Kamēr rīsi vēl nav pavisam mīksti, pievienojam saldētos zirnīšus, kuriem nu jau vajadzētu būt “atlaidušamies”.
-Pievienojam garneles, saldo krējumu un minūtes 3 pasautējam.
-Dekorējam ar pētersīļiem un ķiršu tomātiņiem, pasniedzam ar citronu daiviņām, ko uzspiest pa virsu.
+Protams, lai sanāktu gardi, vajag lieliskus palīgus, ko piedāvā Piedzīvojumi.lv 🙂
Musu majaas mees priecaajamies kad ir rudens sezona klaat,jo tas noziimee rissoto sezonas saaksanaas 😀 Mans draugs italis risotto pagatavosanas makslu parvalda lieliski.
Svarigi ir izveleties pareizos risotto risu veidu, vini ir dazadu veidu un formu, piem. arborino, vialone nano, carnaroli.
Varu ieteikt kjert ciet sos ja mani, loti labi, laba konsitence
http://www.riseriagazzani.it/scheda.asp?idprod=44&idpadrerif=27
un no Veronas mmmm 🙂
gatavojot gandriz visu laiku jamaisa, vislabak to darit ar to koka plakano laapstinu, svarigi ir nesaskelt risus maisot.
Ari buljonam jabus visu laiku karsta, blakus katlina karsejas uz mazas uguns. Sagatavojot buljonu patik ari buljonaa pievienot ari sastavdalas ko ka tiek gatavots risotto 🙂
Man ari garso risotto ar garneleem un zitronu,
un pagaidaam favoriitos ar kirbi mmmm 🙂
vienkarsi gribejas padaliities,
loti patik tavs blogs un veseliigas receptes 🙂
Paldies par komentāru un labiem vārdiem!
Lasīju cauri un māju pie sevis ar galvu, jo tieši tā arī parasti daru. Latvijā visbiežāk sastopamie ir arborio rīsi, manuprāt. Tos tad parasti arī lietoju 🙂
Bet vispār ar lielāko prieku lasu citu pieredzi, jo tā visbiežāk ir labākā iedvesma! 😉
Wxqtqwr
think@think2.it
:
Tcmtmjy
graeme.morgan@hotmail.co.uk
:
Gdicpbs
morganj48@gmail.com
: