Risoto ar garnelēm

Risoto ar garnelēm

Nu ko, pirmais vakars Piedzīvojumi.lv  ietvaros ir aizvadīts Itālijas garšās. Jā, Fuerteventurā ir lieliska iespēja tikt pie jūras veltēm par priekš mums pasakainām cenām! Receptē izmantotās garneles, piemēram, maksāja 5,95 EUR/kg…  Tad nu šovakar gremdējāmies krēmīgā risoto virpulī. No receptes sastāvdaļām varētu būt, ka paēst var ~10 cilvēki.

Kas nepieciešams?

-800g rīsi (risoto rīsi)

-1 kg lobītas garneles

~100ml eļļa, ~100 g sviesta

-400g zaļie zirnīši

-pētersīļi

-400ml sausa baltā vīna

-2 palieli sasmalcināti sīpoli

-5 lielas sasmalcinātas ķiploka daivas

-ūdens,bet ideāli, ja zivs, dārzeņu vai vistas buljons ~1 l.

-garšvielas –

– Parmezāna siers 200g vai saldais krējums 200ml. Saldais krējums noteikti būs ekonomiskāka versija.

-ķiršu tomātiņi dekorācijām

-citrons daiviņās

Kas jādara?

-lejam pusi eļļu un pusi sviesta katlā, sakarsējam. Beram iekšā sīpolus, pacepam 1 minūti, pievienojam ķiplokus un pacepam vēl 2 minūtes. Sīpoliem jābūt caurspīdīgiem, bet tie nedrīkst sākt brūnināties.

-Pievienojam rīsus un vēl eļļu, lai visi rīsi ir saeļļojušies. Kādas minūtes 5 viegli apcepam rīsus eļļā. Kad tas izdarīts, lejam klāt sauso baltvīnu un sutinām līdz viss šķidrums izgarojis.

FotorCreated

-Sākam liet klāt ūdeni vai buljonu, taču tikai pamazām! Ik pa brīdim viegli maisām visu masu, lai apakšu nerauj klāt, jo masa diez gan smaga un apjomīga. Tikko kā redzams, ka rīsi sausi, lejam klāt. Tiem jābūt al dente jeb apkārt mīkstiem, iekšā cietiem.

-Kamēr rīsi vēl nav pavisam mīksti, pievienojam saldētos zirnīšus, kuriem nu jau vajadzētu būt “atlaidušamies”. risoto2

-Pievienojam garneles, saldo krējumu un minūtes 3 pasautējam.

-Dekorējam ar pētersīļiem un ķiršu tomātiņiem, pasniedzam ar citronu daiviņām, ko uzspiest pa virsu.

+Protams, lai sanāktu gardi, vajag lieliskus palīgus, ko piedāvā Piedzīvojumi.lv 🙂

IMG_4377

Dalīties un sekot: