Ziemas salāti ar riekstu mērci

Salāti ir, šķiet, tas ēdiens, kas nevar apnikt, jo variācijas ir tik dažādas, ka ideālo kombināciju iespējams atrast ikvienai garšu kārpiņai. Šoreiz salāti, kas derēs arī vegāniem, jo salātu sastāvā nebūs neviena dzīvnieku izcelsmes produkta.
Kas nepieciešams?
Salātiem:
-1 liela, novārīta bietīte
-1 saldskābs ābols
-puse kolrābja
-AdoreFood diedzētās sēklas pēc gaumes
-Izmērcēti un novārīti turku zirņi (2 saujas)
Mērcei:
-grauzdēti, kādu stundu izmērcēti Indijas rieksti (kārtīga sauja)
-izmērcēti un novārīti turku zirņi (sauja)
-100ml ūdens
-sauja grauzdētas saulespuķu sēklas
-pāris pilieni sezama eļļas
-4 daiviņas ķiploka
-svaiga bazilika saišķītis
-sāls, cukurs pēc gaumes
-balsamico dekorēšanai
Kas jādara?

-Strēmelītēs sagriežam bietes, lielākos gabaliņos – ābolu. Uz rīves sarīvējam kolrābi (domāju arī smalki salmiņi būtu labi). Apberam ar turku zirņiem.

FotorCreatedss
-Blenderī liekam visas sastāvdaļas un jaucam līdz mīkstai, šķidrai, viendabīgai masai.
-Bagātīgi aplejam salātus ar mērcīti, apberam ar veselīgajām diedzētajām sēkliņām.

IMG_4499