Siltie vistas salāti ar sinepju mērci

Siltie vistas salāti ar sinepju mērci

Ziemā ziemīgi jeb kreptīgi salāti ir viens no maniem mīļākajiem vakariņu veidiem.  Tos var lieliski pagatavot no visdažādākajiem sezonālajiem dārzeņiem un noteikti nedrīkstētu baidīties eksperimentēt. Šoreiz galdā liku karstos vistas salātus! Veģetāriešiem un vegāniem šoreiz nederēs, bet noteikti derēs tiem, kuri izvairās no glutēna.

Kas nepieciešams?

-1 paliels vistas filejas gabals sagriezts nelielos gabaliņos

-2 ēdamkarotes kartupeļu cietes

-1 ēdamkarote sezama eļļas

-olīveļļa

-AdoreFood bioloģiski audzētās olīvas ar kaltētiem tomātiem

-250g Briseles kāpostu

-2 šķēles ananāsa (ja ir vēlme, jo saldu ar sāļu jaukt ne visiem garšo)

-12 šampinjoni

-2 nelieli cukīni

-4 ēdamkarotes krējuma

-1 ēdamkarote sinepju

-cukurs, sāls

Kas jādara?

-Mani ārkārtīgi uzrunā sezama eļļas aromāts, taču to tik pat viegli var aizvietot arī ar citu sev tīkamu eļļu, tāpēc, ja tā nav – bez uztraukumiem. 1 ēdamkarotē sezama eļļas izviļāju vistas filejas gabaliņus. Pēc tam apberu tos ar kartupeļu cieti un rūpīgi atdalu vienu no otra, lai gabaliņi ir katrs pats par sevi, nevis salipuši. Lieku uz sakarsētas pannas cepties olīveļļā kamēr gabaliņi ir viegli brūni.

FotorCreated

-Šampinjonus pārgriežu uz pusēm, cukīni-ripiņās, Briseles kāposti – atkarībā no to lieluma. Man gadījās tādi mazi, smuki, nebija pat jāgriež uz pusēm. Visus dārzeņus viegli apslacīju ar olīveļļu un uzbēru mazliet sāli un mazliet cukuru. Vispirms liku Briseles kāpostus Philips AirFryer aparātā, kurš funkcionē līdzīgi kā krāsns. AirFryer ir ārkārtīgi ērts, tāpēc šoreiz izvēle par labu tam. Rezultātā Briseles kāposti ir iekšā mīksti, bet apkārtējās lapiņas- mazliet brūnas, tomēr koši zaļais joprojām dominē. Arī pārējos dārzeņus krāsnī mazliet termiski apstrādāju.

-Kad dārzeņi un vista gatava, kārtojam uz šķīvja, liekam klāt bioloģiskās olīvas ar saulē kaltētu tomātu pildījumu, tās dod lielisku sāļumu un pastiprina pārējo dārzeņu garšu. Starp citu, izlietojot olīvas, burciņā paliek augstvērtīga un aromātiska olīveļļa,ko ir nevis jālej ārā, bet jāliek klāt salātos! 😉 Ja ir vēlme, pievieno sagrieztu ananāsu.

-Gardumu kārtojumu pārlej ar attiecībā 1:4 (sinepes:krējums) sagatavotu mērci.

IMG_4513

 

Priekā!