Klasiskie tunča salāti

Milzīgs šķīvis ar salātiem ir manas iemīļotākās vakariņas. Un jāteic, ka tunča salāti ir viens no lieliskiem variantiem, ko pagatavot. Var būt variēšana ar sastāvdaļām, taču, lai kāda tā arī būtu, garšo lieliski, svaigi un viegli. Lai arī man personīgi šādi salāti šķiet  elementāri pagatavojami un sastāvdaļas ir intuitīvi pašsaprotamas, tomēr tie, kuri nav pieraduši pie mājās gatavotām maltītēm reizēm vaicā, kā pagatavot arī jau sen iegājušās receptītes. Tad nu lūk, tunča salātu recepte arī jums. 🙂

Šoreiz kārta klasiskiem tunča salātiem!

Kas nepieciešams, lai taptu tunča salāti?

-1 bundža tunča (lietoju tunci savā sulā, nevis eļļā)
-2 cieti vārītas olas
– puse garā gurķa
-salātlapas (ļoti patīk tās, kurām ir violeta augšdaļa, tās ir stingrākas)
-olīveļļas lāsīte
-zaļumu pesto (var pagatavot pats, var lietot, piemēram, Rundāles vai Rimi pesto)
-dilles, pētersīļi, diedzētās sēklas svaigumam, zaļumam
-1 tomāts (ja negribas, lai salāti sasulojas, var griezt tikai cieto daļu klāt salātiem)
-puse paprikas
-pēc izvēles – siera bumbas

Kas jādara, lai taptu tunča salāti?

-Liekam kopā notecinātu tunci (sausu), kubiciņos sagrieztu tomātu, papriku, gurķi kopā. Samaisām ar sakapātiem zaļumiem, diedzētām sēklām pievieno eļļu un zaļumu pesto.
-Aukstā ūdenī ieliek vārītās olas, lai miziņa atlīp no olas. Sagriež olu kubiciņos, pārkaisa salātus. Pēc izvēles var pievienot siera bumbas.

IMG_4544

-Priekā! Tieši tik elementāri 🙂

Neatņemama sastāvdaļa, manuprāt, ir ola. Tā lieliski dejo kopa ar tunci, tik pat lieliski kā ar ķilavām uz maizītes. 🙂 Ak, jā, man reizēm patīk visu vienkārši kārtot uz šķīvja pēc kārtas, jo tad viss gluži vienkārši izskatās skaistāk nekā tad, ja viss maisīts kopā. :-))