Vegāniskās pankūkas ar bumbieru našķi

Vegāniskās pankūkas ar bumbieru našķi

Nu ko, ja jau pankūku nedēļa jeb masļeņica, tad aiziet! Pankūku receptes un variācijas šķiet nekad nebūs par daudz. Daudziem, kuri nepanes kāda veida ēdienu, piemēram, kviešus vai olas, šķiet, ka pankūku laiks priekš viņiem ir beidzies. Muļķības! Es pati bērnībā biju hiperalerģiska, varbūt tas ir iemesls, kāpēc tagad ne īpaši labi draudzējos ar klasiskās mīklas izstrādājumiem. Man bija alerģija gan pret kviešiem, gan olām, gan pienu… Tāpat arī pret sarkaniem augļiem, citrusaugļiem, šokolādi utt. Bet nevienu brīdi bērnībā nejutos apdalīta, kamēr cīnījos ar alerģijām, tieši otrādi – es ēdu veselīgāk un bieži vien kvalitatīvāk kā citi bērni, kuriem viegli varēja “iešķiebt” bulciņu, kad izsalcis.

Tad nu kas nepieciešams šajā bezglutēna, bez-olu receptē?

-80g rīsu miltu

-80g auzas samaltas miltos (izmantoju kafijas dzirnaviņas)

-glāze ūdens

-pus glāze kokosriekstu piena

-2 ēdamkarotes saldinātājs (pēc jūsu izvēles)

-šķipsna sāls, šķipsna kanēļa, šķipsna sodas

-2 linsēklu olas (svaigi maltas vai jau samaltas linsēklas (2 ēdamkarotes) sajauktas ar ūdeni attiecībā 1:1)

-olīveļļa

-Antras Gaisas Bumbieru našķis pie siera, kas atrodams februāra BalticBox kastē

(bildē mazā burciņa labajā pusē)

IMG_4604

Kas jādara?

-1 traukā saber rīsu miltus, auzu miltus, sodu, kanēli, saldinātāju, sāli.

-Glāzītē sajauc 2 ēdamkarotes ūdens ar 2 ēdamkarotēm maltu linsēklu

-Traukam ar sausajām sastāvdaļām pievieno kokosriekstu pienu un glāzi ūdens, pēc tam pievieno linsēklu olu.

www

-Cepam uz sakarsētas pannas kamēr gatavas. Uzmanību – netaisām pankūkas pārlieku lielas, būs grūti apgriezt!

IMG_4621IMG_4617