Kukurūzas pankūku kraukšķi

Esmu bezgalīgos bezglutēna pankūku perfekto recepšu meklējumos. Galvenais testētājs šīs atzina par vienām no labākajām pēdējā laikā, jāatzīst, ka arī pašai ļoti garšoja. Jāatzīst, ka ar kukurūzas putraimiem nekad nebiju mēģinājusi. Ironiski, ka kukurūza bundžiņā un kukurūzas vālītes ir viena no lietām, kas liek vēderam otrādi sagriezties (galīgi ne aiz eiforijas, lai neteiktu vairāk), bet kukurūzas putraimi man ļoti iet pie sirds no bērnu dienām jau. Šīs pankūkas ir nudien ļoti vienkāršas, jo pagatavojamas tikai no 5 pamatsastāvdaļām, ieskaitot eļļu. Pie tam, derēs arī vegāniem! Kāpēc es taisu vegānas receptes, ja pati tāda neesmu? Jo ticu, ka cilvēki pārāk šauri skatās uz savām ēšanas iespējām ikdienā. Ja vakariņas, tad gaļa un kartupeļi, ja brokastis, tad ola un bekons. Es, protams, pārspīlēju, bet doma ir tāda, ka ir daudz fantastisku iespēju gatavot ēdienu domājot “ārā no kastes” (out of the box). Piedevām, es pati agrāk biju hiperalerģiska – nedrīkstēju ēst ne olas, ne kviešu miltus, ne vēl 100 lietas, tāpēc pabarot mani nebija viegls uzdevums. Mūsdienās alerģisku bērniņu ir patiesi daudz un mammas, atklājot diagnozes, var būt teju šokā – kā pabarot bērnu? Tad nu cenšos šīs mammām mazliet palīdzēt. Ceru, ka sanāk!

Kas nepieciešams?

-60g kukurūzas putraimu

-50g rīsu miltu

-3 linsēklu “olas” (maltas linsēklas sajauktas kopā ar siltu vai istabas temperatūras ūdeni, atstātas uzbriest. 3 ēdamkarotes linsēklu, ~30ml ūdens, lai sanāk bieza putra)

-50ml kokosriekstu krēma

-sāls,cukurs,kanēlis (pa šķipsnai)

-dekorēšanai apelsīņu miziņas, mīļākais ievārījums

Kas jādara?

-60g kukurūzas putraimu jāaplej ar verdošu ūdeni (bļodai arī vajadzētu būt jau karstai), uzliekam kādu brīdi kaut ko virsū, lai paspēj uzbriest. Putraimiem nav jākļūst galīgi mīkstiem, tieši tas, ka kukurūza nav galīgi mīksta, dos patīkamu kraukšķi!

FotorCreated2

-pa to laiku gatavojam linsēklu olas kā aprakstīts sastāvdaļu sarakstā. Kad kukurūzas uzbriedušas, pievieno miltus, linsēklu olu un mazliet ūdens, ja nepieciešams. Skatāmies, lai nav pārāk šķidri – neturēsies kopā. Pievienojam kokosriekstu krēmu (krēmā ir mazāk ūdens kā kokosriekstu pienā, tas ir koncentrētāks, līdz ar ko labāk turēsies kopā).

-Liekam uz sakarsētas pannas karoti mīklas. Lielisks papildus aromāts būs, ja cepsit kokosriekstu eļļā.

-Pasniegt ar rīvētām apelsīnu miziņām. Mans eksperts teica, ka tieši tās salikumā ar ievārījumu esot devušas lielisku devumu garšu buķetei. Ticēšu viņam 🙂

???????????????????????????????

Piezīme: šīs pankūciņas tik pat labi var pārtaisīt par sāļajām. Lieliski ies kopā ar biezpienu un lociņiem!