Zemesriekstu sviesta cepumi

Zemesriekstu sviesta cepumi

Pēdējā laikā zemesriekstu sviesta VISS tiek taisīts. Nu, nenoliegšu, man arī ļoti garšo zemesriekstu sviests, tad nu interesēja, vai tiešām cepumi no tiem ir labāki par pašu sviestu. Hmmm, nu, ko lai saka – man garšoja, patiesi! Bet nevarētu teikt, ka biju debesīs. 🙂 Varbūt manī vaina 🙂

Noteikti nākamreiz pamēģināšu ar citiem miltiem un papildināšu ar kādu pildījumu – riekstiem, sēkliņām vai kādu žāvētu augli. Šī recepte lieliski derēs tiem, kuriem ir problēmas ar glutēnu, jo šie cepumi ir bezglutēna (ja izmanto bezglutēna auzas). Kā es taisīju savējos un kas nepieciešams?

Sastāvdaļas:

-Zemesriekstu sviests – aptuveni 300g, bet droši ņemiet uz aci. Re, bildē redzat, cik man ir. Ņēmu paštaisīto!

-cukurs, sāls, mazliet vaniļas ekstrakta

-2 ēdamkarotes auzas

-2 ēdamkarotes griķu miltu

-2 olas

Kas jādara?

-Samaisām visu kopā, rūpīgi saspaidām. Sāli, cukuru – pēc sajūtām. Veidojam piciņas un liekam cepeškrāsnī. Tā kā biju pie draudzenes, kur cepeškrāsnij nav cipariņu, tad grūti pateikt, cik likām, bet orientējoši varētu būt 180 grādi un kādas ~20 minūtes (par šo nelieku galvu ķīlā)

cepumi2

-Kopumā ātri, forši, vienkārši, arī garšīgi 🙂

cepums22