Olas salāti ar sinepju mērci

Olas salāti ar sinepju mērci

Lai arī zinām, ka spēks slēpjas samērīgumā un līdzsvarā, olas reizēm gadās sakrāsot par daudz. Te vieni pacienā, te citi – galu galā olu pārpilnība. Atceros, ka bērnībā skaistākās bija žēl ēst un tad reizēm tās nostāvēja ledusskapī tik ilgi, ka bija žēl sevis (nezināmas sekas vecu olu apēšanas gadījumā), līdz ar ko tās aizgāja nebūtībā.

Tāpēc nav ko žēlot. Ēdam tik nost un liekam pīrāgos, salātos, un beram pa virsu skābeņu zupai. Šoreiz par salātiem. Patiesībā sākotnēji nebiju domājusi blogā likt, tāpēc ar mērvienībām ir kā ir, bet nu ņemiet par labu, kā ir.

Sāli atsevišķi šiem salātiem neliku (olīvas, sinepes un sālītais gurķis dara savu darbu), savukārt saldumu dos medus. Piedevām – recepte ļoti ekonomiska un vienkārša.

Kas nepieciešams?

Mērcei:

-4 ēdamkarotes olīveļļa

-1 kārtīga sinepju tējkarote

-1 tējkarote medus

(ja mērci prasās maigāku, iesaku pievienot arī grieķu jogurtu)

Salātiem:

– 3 vārītas olas

-3 vārīti kartupeļi

-~15 olīvas

-2 selerijas kāti

-dilles, pētersīļi, lociņi, mazliet sarkanā sīpola

-1 tomāts

-1 neliels svaigs gurķis

-1 neliels sālīts gurķis

Kas jādara?

1) Mērces sastāvdaļas sakuļam kopā līdz vienmērīgai konsistencei. Pārbaudām, vai viss ir gana.

2) Sagriežam salātu sastāvdaļas un liekam visu kopā.

3) Samaisām ar mērci un priecājamies par rezultātu ar zaļām dekorācijām. 🙂

IMG_4731