Nutellas aizvietotājs – šokolādes krēms

Aizsākot avokado sāgu, nolēmu pārbaudīt tā robežas. Pēc pāris ieteikumiem sapratu, ka nākamā kombinācija aiz avokado-laims būs avokado-kakao. Šo masu var likt iekšā gan groziņos, gan kā pildījumu kūkām, gan cepumiem, gan vienkārši ēst kā šokolādes krēmu… bet pats galvenais, tiem, kuriem ir bērni, iesaku to pamēģināt kā Nutellas un tam līdzīgo krēmu aizvietotāju. Konsistence samērā līdzīga, tomēr mazliet mīkstāka kā Nutellai (pēc izņemšanas no ledusskapja). Ja gribas cietāku, noteikti var pievienot kokosriekstu eļļu.

Arī mājinieki šo atzīmēja par labu esam un sacīja, ka nevar pateikt, no kā krēms veidots. WIN! Tas nozīmē, ka avokado atkal ir izdevies lieliski pārņemt blakus produktu lieliskās garšas un piedāvāt savu lielisko konsistenci un uzturvērtību. 🙂

Uzmanību! Pret produktu attiecībām aicinu izturēties skeptiski – ja gribas šokolādīgāk – pievieno vairāk kakao, ja gribas cukuraināk – pievieno vairāk izvēlētā salduma. Taču par saviem atklājumiem priecāšos, ja padalīsies ar mani komentāros. 🙂

Kas tad ir nepieciešams 2 porcijām šokolādes krēma? (Domāju pietiktu kādām 5-6 maizītēm)

1) 2,5 mazi avokado (tie, kuri nopērkami maisiņos pa vairākiem iekšā)
2) ~4 kakao tējkarotes
3) ~4 tējkarotes medus vai agaves/kļavu sīrupa (baltais cukurs netiek izskatīts kā opcija 🙂 )
4) Ja gribas piena šokolādes garšu,iesaku likt kondensēto pienu (bērniem varētu garšot) Vegāniem iesaku pielikt kokosriekstu krēmu, ja nepatīk melnā šokolāde.

Kas jādara?
1) Viss jāsablenderē kopā un jāizmanto pēc ieskatiem.

Deserts viegli “aizsit” dūšu, jo avokado tomēr ir diez gan trekns dārzenis. Dekorēt var ar ogām, riekstiņiem vai krāsainajām skaidiņām kā manā gadījumā. Noteikti skaisti būs, ja pildīs trauciņos ar konditorejas piltuvēm. 🙂

Nākamreiz plānoju pievienot arī banānu. 🙂

IMGP4152

Priekā!