Nutellas aizvietotājs – šokolādes krēms
Aizsākot avokado sāgu, nolēmu pārbaudīt tā robežas. Pēc pāris ieteikumiem sapratu, ka nākamā kombinācija aiz avokado-laims būs avokado-kakao. Šo masu var likt iekšā gan groziņos, gan kā pildījumu kūkām, gan cepumiem, gan vienkārši ēst kā šokolādes krēmu… bet pats galvenais, tiem, kuriem ir bērni, iesaku to pamēģināt kā Nutellas un tam līdzīgo krēmu aizvietotāju. Konsistence samērā līdzīga, tomēr mazliet mīkstāka kā Nutellai (pēc izņemšanas no ledusskapja). Ja gribas cietāku, noteikti var pievienot kokosriekstu eļļu.
Arī mājinieki šo atzīmēja par labu esam un sacīja, ka nevar pateikt, no kā krēms veidots. WIN! Tas nozīmē, ka avokado atkal ir izdevies lieliski pārņemt blakus produktu lieliskās garšas un piedāvāt savu lielisko konsistenci un uzturvērtību. 🙂
Uzmanību! Pret produktu attiecībām aicinu izturēties skeptiski – ja gribas šokolādīgāk – pievieno vairāk kakao, ja gribas cukuraināk – pievieno vairāk izvēlētā salduma. Taču par saviem atklājumiem priecāšos, ja padalīsies ar mani komentāros. 🙂
Kas tad ir nepieciešams 2 porcijām šokolādes krēma? (Domāju pietiktu kādām 5-6 maizītēm)
1) 2,5 mazi avokado (tie, kuri nopērkami maisiņos pa vairākiem iekšā)
2) ~4 kakao tējkarotes
3) ~4 tējkarotes medus vai agaves/kļavu sīrupa (baltais cukurs netiek izskatīts kā opcija 🙂 )
4) Ja gribas piena šokolādes garšu,iesaku likt kondensēto pienu (bērniem varētu garšot) Vegāniem iesaku pielikt kokosriekstu krēmu, ja nepatīk melnā šokolāde.
Kas jādara?
1) Viss jāsablenderē kopā un jāizmanto pēc ieskatiem.
Deserts viegli “aizsit” dūšu, jo avokado tomēr ir diez gan trekns dārzenis. Dekorēt var ar ogām, riekstiņiem vai krāsainajām skaidiņām kā manā gadījumā. Noteikti skaisti būs, ja pildīs trauciņos ar konditorejas piltuvēm. 🙂
Nākamreiz plānoju pievienot arī banānu. 🙂
Priekā!
Vinnija Pūka jaunā recepte LOL 😀
Vinnijs Pūks svaru vēl šitā nometīs 😀 :))
vēlējos uzzināt kur var iegādāties kokosriekstu krēmu?
Sveika! 🙂
Kokosriekstu krēmu var atrast Prismā, Rimi un lielajās Maximās. Prismā esmu novērojusi, ka ir lētāk kā Rimi (pat ja Rimi ir uz atlaidēm), bet tagad varbūt kaut kas mainījies. Principā krēms ir tas pats kas kokosriekstu piens, tikai ar mazāk ūdeni sastāvā – tātad koncentrētāks un der tur, kur ir būtiski, lai masa ir samērā stingra, nevis kā zupa.
Re, pērku šitādu – http://kaisajaakkola.fi/wp-content/uploads/2013/02/santamaria.png
Kokosriekstu krēms skaitās veselīgs? Neesmu nekad to izmantojusi. Tas domāts saldumam? Paldies par recepti, šodien pamēģināšu uztaisīt. Lai gan nekad neesmu aizrāvusies ar šoko krēmiem kaloriju dēļ, tikai salīdzinoši nesen uzzināju, ka to sastāvā ~80% ir cukurs un palmu eļļa – kārtīgi apšķebināja.
Galvu ķīlā nelikšu! Viss, kas ir pārmērīgs, manā skatījumā nav vēlams. Bet, jā, kopumā teiktu, ka veselīgs. Tas vairāk domāts, lai neitralizētu kreptīgo, rūgto kakao garšu. Gluži vai kā saldā krējuma aizvietotājs! Un, jā, man ar nutellu diemžēl līdzīgi. Agrāk ĻOTI garšoja!
Riktīgi forši, ka tik daudz visapkārt sak parādīties alternatīvas, līdz šim pierastajiem, normālajiem produktiem, kas patiesi ir atkarību izraisoši mūža saīsinātāji. Un hei, ja baltais cukur netiek uzskatīts par opciju, tad kur atšķirība, ja tiek pievienots kondensētais piens, neticu, ka tā pagatavošanai lietoti nerafinētie cukuri. Neticu.(Atvainojos, ja runa iet par pienu, kam nepievienots cukurs, bet tik un tā ir ieteikums, alternatīva, jo pārstāvu vegānu idejas) 🙂 Drīzāk iesaku kondensētā piena vieta lietot Rimītī atrodamās dateles kastītē, tās, kas nav žāvētas, ļoti labi var iejaukt biezeņos, un garšo kā karameles. Lai daudz jauni atklājumi! 🙂
wuhuu, man prieks, ka patīk! Kondensēto pienu es arī neatbalstu, bet nu cilvēkiem, kas pamazām sāk pievērsties veselīgajam, grūti (bet ne neiespējami) no visa uzreiz atteikties. :))
dateles patiesi ir lieliskas, vislabāk patīk izmantot kūku pamatnēm. Liels paldies par ieteikumiem un par novēlējumu! :)) prieks, ka apkārt ir līdzīgi domājošie. :))
Milzīgs paldies par ideju! Taisīju avokado+kakao+medus+banāns+nedaudz piena konsistencei. Ņamma! Bet nākamreiz nelikšu banānu – tomēr tā specifiskā garša sit cauri.
Liels prieks par labo atsauksmi 🙂 jā, ar banānu ir garšīgi, bet vairs neatgādina nutellu :))
Sveiki! Vai kakao likāt to īsto rūgto vai nesquik ?
Šaubos, vai tā būtu veselīgā alternatīva, ja kakao būtu Nesquik!
nesquik nekādā gadījumā. 🙂 tur ne tikai daudz cukura klāt, bet vēl visādi draņķi. Parastāko rūgto kakao lietoju, ko var pasaldināt ar dažādām labākām alternatīvām 🙂
Paldies 🙂
es meitai gatavoju 1/4 avakado sablenderēju ar 1 banānu un dodu ēst kā desertiņu. Vairāk avakado gan nelieku,jo sākumā meitai vēders sāpēja un bija slikti,bet šādā kombinācijā ir okay. Mums šādu receptīti gastroenterologs ieteica.
Annija! Avokado- nedod Dievs! Vai Jūs zinat no kādām zemēm nākuši avokādo? Ar kādām kimikalijam apsmidzinati, lai attransportetu uz Latviju? Vai spējat izsekot, no kādas vietas nācis kakao, kados apstaos audzets, ar ko smidzinats? Un banans- arprac! Es iesaku izmantot Latvijas laukos lasitas skabenites sablenderetas ar pašu lasītām ozolzīlēm, kam pievienots medutins.
Nu vot vot! Vai vegāns skaitās veselīgās pārtikas ēdājs? Vai ievesto ķimizētāko produktu ēdājs?
Īsts latvietis kas domā par savu veselību ēdīs gan lauku olas, gan lauku piena sieru, kazas piena biezpienu, un omīšu laukos izaudzētās cūciņas cauraudzīti un ar vircu laistīti brokolīti, kurš izaudzis griezdamies…….
Domāju, ka nevajag braukt galējībās 🙂 Vegāns nenozīmē automātiski, ka ēd veselīgi, nedomāju, ka vispār ir vajadzīgs kategorizēt.
Neesmu vegāne, bet varu teikt droši, ka, piemēram, bez piena produktiem jūtos daudzkārt labāk kā ar tiem. Ne velti jau kopš bērnības dermatoloģe (ne viena vien starp citu) bija brīdinājusi, lai piena produktus nelietoju, ja gribu lai pusaudžu ādas problēmas pazūd. Pusaudžu gadi jau sen kā garām, bet piens joprojām nav draugs 🙂
un starp citu avokado ir viens no tiem dārzeņiem/augļiem, kas tiek vismazāk apstrādāts/smidzināts un špricēts no importa ievestajiem produktiem. Kā arī noteikti nebūs ļaunāks par rafinētu cukuru, palmu taukiem u.c. brīnumiem, kas ir Nutellā. Bet katram brīva izvēle izvēlēties – ar ko “indēt” savus bērnus 😉
😀 😀 😀
To: Krika
Krika, tev ir fanātisma pazīmes. Tas ir bīstamāk nekā minētās ķimikālijas.
Autorei milzu paldies par recepti! Super
Ups! Tik tagad pamanīju komentāru. Vēls, bet ne mazāk sirsnīgs paldies 🙂
Avokādo
Medus
Citrons
NAV PAR KO!
kokosriekstu skaidiņas ar tur labi iet klāt (:
Man reizēm šķiet, ka kokosrieksts teju visam iet klāt. 🙂 Ņamma!
Beidzot saņēmos uztaisīt krēmu. Fantastiska konsistence un garša! Salīdzinot ar oriģinālo smēri, nav tik ķēpīga. 🙂 Paldies, Annij!
Tikai tagad pamanīju. Nu re, cik forši :))
par cik mājās bija avokado, es arī pamēģināju. Kā saldinātāju liku medu, laikam tāpēc, ka pašai negaršo medus, garša nepatika. Lai neietu postā produkti, sāku improvizēt, pieliekot klāt bik stēviju, dateles un bezpiedevu jogurtu. Sanāca +- ēdams.
Avokado bija galīgi mīksts? Pieļauju, ka medu tiešām nevajag likt, ja pašai negaršo. Varbūt problēma tajā, ka melnā šokolāde ne īpaši garšo? Tādā gadījumā ieteiktu pielikt kokospienu vai saldo krējumu.
Labi iet klāt arī grauzdēti lazdu rieksti
[…] krēms pēc ŠIS vai ŠĪS […]
Paldies, Jums ļoti interesants blogs. 🙂
Šodien pievienoju arī vaniļas esenci. Perfekti.