Avokado garšaugu sviests

Avokado garšaugu sviests

Tā kā ar piena produktiem mana draudzība ir ierobežota, turpinu eksperimentēt ar avokado, kas šoreiz lieliski aizvieto sviestu vai krēmsieru.

Tas ir absolūti veģetārs/vegāns, pagatavojams aptuveni 2 minūšu laikā un viegli glabājams ledusskapī (vēlams trauciņā, ko var aiztaisīt). Viegli pielāgot savai gaumei.

Receptē ir norādītas sastāvdaļas un to proporcijas, kas garšo MAN, bet jūs droši pielāgojiet savām vēlmēm. 🙂

Šis sviestiņš derēs gan uz maizītes, gan kā mērcīte (mēs ēdām kā ķiploku mērcīti pie frī kartupeļiem, kas pagatavoti ar Philips Air Fryer)

Kas nepieciešams?

  • 2 nelieli, gatavi avokado
  • 3 kārtīgas ķiploka daiviņas
  • sauja pētersīļu (lieliski, ja ir arī dillītes)
  • svaiga timiāna pušķītis
  • sāls šķipsna
  • vesela laima sula (vispirms piespied pusi, pagaršo, piespied pārējo, ja nepieciešams)
  • citronpipari/pipari
  • Ja tomēr nevar iztikt bez piena produktiem un/vai gribas šķidrāku struktūru, var pielikt klāt grieķu jogurtu vai kaut majonēzi, bet es, protams, nerekomendēju. 🙂 Protams, ir iespēja pievienot pašgatavotu aquafaba majonēzi.

Kas jādara?

  • Liek visu kopā un blenderē līdz masa ir viendabīga.
  • Priecājamies par rezultātu. 🙂

???????????????????????????????