Saulē kaltētu tomātu pesto

Saulē kaltētu tomātu pesto

Varu teikt uzreiz, ka neesmu lielākā saulē kaltēto tomātu fane. Man viena paciņa no Itālijas brauciena stāv jau pus gadu (bez eļļas), bet šķiet ar šo recepti tas beidzot mainīsies. Pesto sanāk patiešām brīnišķīgs, papildus nepievienoju ne sāli, ne cukuru. Sāļumu dod rauga pārslas vai parmezāna siers, pikantumu – ķiploks, aromātu – garšvielas. Vienā vārdā – lieliski.

Šī recepte derēs gan vegāniem, gan tiem, kuriem pret sieru iebildumu nav.

Ņemot vērā, ka man pēdējā laikā patīk eksperimentēt ar produktiem, kas man līdz šim nav sajūsmu sagādājuši, nevaru izdomāt, kādu produktu ņemt kā nākamo. :))

Izmantot var kā, piemēram, mērci makaroniem, dārzeņiem vai vienkārši likt uz maizītes.

Kas nepieciešams?

  • Sauja saulē kaltētu tomātu eļļā ~50g (var izmantot arī sausos un pievienot mazliet eļļas, es izmantoju Adore Food produkciju BIO saulē kaltētos tomātus)
  • 1 liela daiva ķiploka
  • 1 ēdamkarote rauga pārslas vai smalki rīvēts parmezāna siers
  • Baziliks pus saujiņa
  • Pētersīļi sauja
  • Timiāna pušķītis
  • Nepilna sauja grauzdētu Indijas riekstu

Kas jādara?

  • Blenderē visas sastāvdaļas kopā un priecājas par rezultātu.
  • Pielej papildus olīveļļu vai to pašu kaltēto tomātu eļļu līdz panāk vēlamo konsistenci.

???????????????????????????????