Siltie dārzeņu salāti

Kamēr jaunā raža ar svaigiem gardumiem vēl kavējas, ir jācenšas paņemt labāko, kas ir, no pagājušās sezonas vai “ziemīgiem” produktiem.

Šoreiz vēlējos likt lietā grilētos bio piparus eļļā, pie kuriem tiku pateicoties Adore Food plašajam veselīgo gardumu klāstam. Tie lieliski der kā piedeva vakariņām, taču šoreiz izlēmu tos likt lietā salātos. Recepte viegli padarāma par “gaļīgu”, ja blakus sīpoliem apcep arī vistiņu teriyaki mērcē. Ātrs, vienkāršs variants vakariņām.

Kas nepieciešams?

-1 burciņa Adore Food grilēto saldo piparu vai arī varat grilēt paši (tuvojas vasaras sezonā! 🙂 )

-~400g šampinjonu

-3 nelieli burkāniņi

-4 sīpoli (man bija gan baltie, gan sarkanie)

-Teriyaki mērce, kas kalpos kā mērce visiem salātiem

-Ja nepieciešams, arī vistas filejiņa

Kas jādara?

-Tā kā šampinjoni bija maziņi, tad tos negriezu, bet atstāju veselus. Burkānus smalkās, garenās šķēlītēs sagriezu un liku Philips Air Fryer uz 180 grādiem (derēs arī cepeškrāsns) ar tējkaroti eļļas un garšvielām pēc izvēles. Pēc 10-15 min pievienoju šampinjonus un atstāju uz vēl 15 minūtēm. Kad gandrīz jau gatavs, pieliek klāt papriku no burciņas, lai arī tā ir silta.

-Apcep sīpolus līdz tie caurspīdīgi. Kad tie sāk izdalīt savu brīnumgardo saldumu, pievieno Teriyaki mērci (kādas 3 ēdamkarotes). Ja vēlas ar gaļu, tad vispirms sakarsētā pannā liek to un pēc tam pievieno sīpolus un rīkojas tāpat.

-Visu kārto  uz šķīvja un pasniedz ar zaļumiņiem vai citām piedevām pēc izvēles. (galā dekorēts ar pašas diedzētām brokoļu sēklām 🙂 )

IMG_4757