Tapiokas pērļu pudiņa un zemeņu kārtojums

Saldo ēdienu receptes, šķiet, ir nebeidzamas un atliek atrast vien atbilstošāko savai gaumei. Tapiokas pērlītes kādu reizi nopirku pavisam nejauši. Nezinu, vai un cik ļoti labas vai sliktas tās ir (no tā, cik esmu lasījusi, secinu, ka sliktas noteikti nav 🙂 ), bet katrā ziņā šī ir jauka alternatīva un pēc konsistence katrā ziņā visnotaļ interesanta arī. Pagatavošana ir ātra un neticami vienkārša. Tāpat ir arī ārkārtīgi daudz variāciju, kā izmantot tapiokas pērlītes – var variēt gan ar pieniem (govs, mandeļu, auzu, kokosriekstu utt.), gan ar pievienojamām garšām (augļi, kakao, karobs, medus u.c.).

Kas nepieciešams?

-Tapiokas pērlītes 65 g. (pirku Gemosā, uz 100 gramiem aptuveni 350 kcal)

-Piens ~400ml (der gan govs piens, gan sojas, mandeļu, u.c. gardie pieni, var lietot ar garšiņām. Īpaši garšīgi būs, ja 50% būs kokosriekstu piens. Piedos treknuma garšu 🙂 )

-Zemenes

-Saldinātājs pēc izvēles (liku agaves sīrupu, derēs arī medus, cukurs utt.). Daudzumu nav vērts norādīt, jo tas mainās atkarībā no izvēlētā saldinātāja veida un gaumes.

-Vaniļa noteikti, kanēlis pēc izvēles 🙂

-Kokosriekstu skaidiņas ~50g.

Kas jādara?

-Ja gribas izjust pērlīšu faktūru, pērlītes mērcēt nevajag un uzreiz var likt pienā vārīties uz nelielas uguntiņas, pievienojot kārotās garšvielas. Ja gribas “pudiņveidīgāku” struktūru, tad jāieliek pērlītes mērcēties izvēlētajā šķidrumā uz pāris stundām un tikai tad jākarsē. Uz nelielas uguns vārot, ik pa brīdim apmaisa un pagaršo, vai nevajag vēl saldinātāju.

-Atsevišķi samaļ zemenes un, ja nav gadījušās saldas, pievieno cukuru vai kādu sīrupu pēc savas gaumes.

-Kad pudiņš ieguvis sev raksturīgo formu, kārto zemenes trauciņā un pa virsu liek pudiņu. Pudiņam pa virsu bagātīgi uzkaisa kokosriekstu skaidiņas. Atkārto līdz trauka augšai un vēlreiz pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un dekorē ar svaigām zemenītēm.

-Pagatavošanas laiks ~20min

IMG_477111