Čili tomātu zupa

Čili tomātu zupa

Lai arī kalendārs rāda pusē vasaras, tomēr sajūta ir drīzāk kā tādā jaukā septembrī. Nu neko, galvenais, ka sirdī pavasaris Tas taču svarīgākais, vai ne?

Lai nu kā, vēders nebūt neprasa šobrīd pēc aukstās zupas, tāpēc šoreiz tapa nevis gazpačo, bet gan čili tomātu zupa, kurai, protams, ir iespējamas simtiem variācijas. Tāpēc nebaidies to pielāgot pa savam! Es esmu liela aso ēdienu cienītāja, ideāli, ja vēl klāt ir jaušama salkanuma garša – šī nu ir tā iespēja sajust abas garšas.

Zupa ir ideāli piemērota ļoti vieglām vakariņām vai pat atslodzes dienai, vīrietim visdrīzāk prasīsies kaut ko smagāku. Iespējams, protams, pievienot gaļu un/vai maizes grauzdiņus. Tāpat tumīgumam iespējams pievienot un blenderēt, piemēram, vārītus kartupelīšus.

Kas bija manā zupā?

1) 1 prāvs sīpols
2) 3 ķiploka daiviņas
3) paprika
4) Biona konservēti bio ķiršu tomātiņi (400g) vai arī svaigi, aromātiski tomāti
5) pus glāze ūdens
6) šķipsna sāls, cukura, čili piparu, koriandra sēklas
7) kokosriekstu piens vai saldais krējums
8) tējkarote adžikas
9) kriksītis olīveļļas

Kas jādara?

1) Sagriežam ķiplokus, papriku un sīpolus smalkos gabaliņos un apcepam nelielā daudzumā olīveļļas. Pievienojam garšvielas.
2) Kad sīpoliņi ķļuvuši caurspīdīgi un viss kopā uz pannas ir aromātiski sadraudzējies, liekam klāt ķiršu tomātiņus, ūdeni un adžiku.
3) Sagaidām pirmos 100 burbuļus un uguni slēdzam nost. Ņemam mūsu labāko draugu – blenderi un maļām visu vienmērīgā konsistencē.
4) Pārlejam ar kokosriekstu pienu vai saldo krējumu un dekorējam ar zaļumiem.
Lai labi garšo!

IMG_4872