Persiku drupačņamms

Jau iepriekš tiku gatavojusi drupačņammu jeb kā stilīgi teikt kobleru (eng. – cobbler) ar skābajiem ķiršiem. Tagad pienāca laiks persikiem. Būtībā nekas daudz nemainās, tikai vēlējos jums parādīt,ka nevajag baidīties ņemt un izmantot receptēs to, kas mājās ir, nebaidoties, ka varētu kaut kas nesanākt. Receptē nav glutēna (ja izmanto auzu pārslas, kuras to nesatur), netiek lietotas olas, piens, tāpēc lieliski derēs arī vegāniem.

Šajā receptē lielāko darbu izdara garšvielas. Patiesi – bez citrona miziņas, un lieliskā K trio (kardamona, krustnagliņām un kanēļa) recepte nebūtu tik laba. Cukuru man prasījās tikai apgrauzdējot krustnagliņas, bet lielākiem saldummīļiem tad rekomendēju pielikt arī pie persikiem un skatīties daudzumu pēc saviem ieskatiem. Ja karsti kūpošu saldo pasniedz ar saldējumu, tad saldējums, manuprāt, lieliski piešķir arī papildus saldumu, ja nepieciešams.

Kas tad nepieciešams?

-4 persiki
-100g auzu pārslas
-100 mandeļu milti (malu pati, tāpēc nav obligāti jāpērk gatavi (gatavie ir dārgāki))
-garšvielas: 3 tējkarotes cukura, šķipsna sāls, bagātīga šķipsna (es teiktu pus tējkarote vai, ja gribas, mazliet vairāk) kanēlis, (tāpat kā ar kanēli) kardamons, 7 krustnagliņas
-rīvēta citrona miziņa (3/4 no citrona)
-1 ēdamkarote kartupeļu cietes
-200-300ml kokosriekstu piena (ja gribas treknāk, var izmantot kokosriekstu sviestu jeb kokosriekstu mannu)

Kas jādara?

  • sagriežam persiku daiviņās, sajaucam tos kopā ar kardamonu, kanēli, šķipsnu sāls, citrona miziņu, krustnagliņām un kartupeļi cieti un ~150 ml kokosriekstu piena. Kārtojam stikla traukā.
  • Uz pannas apcepam auzu pārslas. Kad tās jau brūnas, pievienojam 3 tējkarotes cukura. Kad auzu pārslas brūnas un karamelizētas, pievienojam mandeļu miltus. Sajaucam kopā ar ~100-150 ml kokosriekstu piena, lai izveidojas ķepīga masa. Kārtojam pa virsu persikiem. Ja šķiet, ka gribas masu mazliet mitrāku, liekam vēl klāt kokosriekstu pienu.
  • Cepam cepeškrāsnī 180 grādos 25 minūtes un pasniedzam ar vaniļas saldējumu un siltu smaidu. Priekā!

 

 

  • IMG_4924