"Atnes, lūdzu, kaut ko garšīgu no veikala" Vol.1

Lai arī vasara mūs tā līdz galam neizlutināja, man bija iespēja palutināt savas garšu kārpiņas. 🙂

Ir pāris produkti, kuri nonāca manā redzeslokā un iespējams noderēs arī jums, tāpēc pastāstīšu. Patiesībā diez gan daudz ražotāju piedāvā savu produkciju, lai par viņiem pateiktu ko labu. Patiesība ir tāda, ka, ja man nekas labs nav, ko teikt, tad labāk nesaku neko. Izteikties un ieteikt citiem kā iespējamu alternatīvu varu tikai tad, ja pašai šķiet produkts gana labs – ja ne priekš sevis, tad kādam citam kā ciema kukulis, dāvaniņa vai vienkārši našķis. Protams, garšas ir ārkārtīgi subjektīva mēraukla, tāpat arī produktu sastāvs ir neviennozīmīgi vērtējams. Augstu es novērtēju to, ja cilvēks ir kaut ko radījis no sirds un pēc labākās sirdsapziņas, jo tieši šādos produktos parasti ir jaušama kvalitātes elpa.

Viens no gardumiem manās rokās nonāca Caps – ar rokām darinātie gardumi. Šis projekts ir kā šīs idejas autores Ilzes izlolots bērns vai sirdslieta, kuram tiek dota visa enerģija un laiks. Lai arī es neesmu saldumu kārotāja un cukurs tomēr ir un paliek cukurs, lai kādā formā tas būtu, šie gardumi ir patiešām atmiņā paturami. Pirmkārt, mandeļu mežģīnītes ir tiešām garšīgas. 🙂 Otrkārt, Ilzes gatavotajiem produktiem nav klāt nekādu E vielu. Treškārt, saldumi tiek ražoti Latvijā un lieliski var noderēt kā sirsnīgs našķis. Tas, kas man īpaši patika trifelēs, bija, ka šokolādes masa neatgādina margarīnu (es nezinu, vai jūs saprotat, ko es ar to domāju, bet esmu pat šīs konsistences dēļ spļāvusi ārā. Ļoti nepatīk 🙁 ). Pildījumi ir atšķirīgi, vieni garšoja labāk, citi mazāk, bet kopumā garšas bija atšķirīgas no veikalos piedāvātā klāsta.

IMG_4895

Nākamais gardums manās rokās nonāca Siguldas saldējums. Šī saldējuma sastāvs sajūsminās vecāka gada gājuma cilvēkus, jo tā pamatā ir saldais krējums – jā, kārtīgs, trekns gardums. Lieliski ir tas, ka šajā saldējumā nav nekas, kam tajā nevajadzētu atrasties, piemēram, palmu eļļa vai citi nelabi augu tauki. Saldējumam ir pieejamas dažādas interesantas garšas un 2 veida tilpumi – uz kociņa un kastītē. Visinteresantākās šķiet ir latviešiem raksturīgās rabarberu un rupjmaizes garšas, savukārt, piemēram, šokolādes saldējumā ir atrodams naturāls kakao. Jāatzīst, ka visas zortes bija vēderam baudāmas, tomēr man pašai par pārsteigumu, fantastiski fenomenāli labs šķita saldējums ar rupjmaizes kārtojuma garšas notīm. Tiešām lielisks! Arī šis projekts ir sirdī izlolots un radies ģimenē ar 3 meitām un ļoti apņēmīgiem vecākiem. Re, skatiet, tas tikai pierāda to, ka ja ir vēlme, tad visu var. 🙂 Tiesa, ir jārēķinās ar to, ka dabīgs, ar rokām gatavots produkts nebūs tik pat lēts kā lielākā daļa veikalā atrodamā sortimenta.

saldejums

Lai arī šo gardumu jau biju pieminējusi receptēs, es vēlreiz to gribētu izcelt. Kokosriekstu manna jeb sviests. Nē, tas nav tas pats, kas eļļa. Kokosriekstu sviests ir būtībā biezenī samalts kokosrieksts. Tā masa istabas temperatūrā (ņemot vērā, ka ārā nav vasara) ir cietā formā, taču karstās dienās jeb to karsējot, masa būs mīkstā formā. To iespējams likt uz maizes (man ļoti garšo ar Ķelmēnu maizi) vai likt klāt putrām, tāpat no tā var gatavot mājas variantu Raffaello bumbiņām (ielikšu recepti drīz). Patiesībā, tas ļoti tuvu atgādina Raffaello baltā krēma garšu. Arī šis nav lēts prieks, jo ir bioloģiski sertificēts un izejvielas nav no tām lētākajām, taču pieejams ir Biotēkas veikalos. Tur var atrast arī, piemēram, godži ogu sulu, ekoloģiskas garšvielas, eko šokolādes un pat eko vīnus.

manna

Visbeidzot patiešām gribēju izcelt par labām esam Spilvas tomātu mērces bez konservantiem (zaļā līnija). Es tiešām esmu priecīga, ka beidzot (kas to būtu domājis! :))) ) ir iespējams pagatavot tomātu mērci bez dažādiem draņķiem klāt. Jā, ok, tā nav pati labākā alternatīva tāpat, jo satur, piemēram, diez gan daudz cukura, bet, ja jāizvēlas labākais no šīs klases par pieņemamu cenu, tad noteikti ieteiktu šo mērci. Tagad viņi sākuši ražot arī majonēzi bez glutēna un bez konservantiem. Man gan majonēze pie sirds neiet nemaz, nemaz bet noderēs tiem, kuriem tomēr pa reizei gribas to izmantot. No tomātu mērcēm man mīļākā ir tā, kas attēlā. Pikanta. 🙂