Saldā spokošanās

Spoku diena jeb Halovīns klauvē pie durvīm un, lai vai cik amerikāniski šie svētki būtu, tie liek par sevi manīt arī pie mums. Vai nu tās ir dekorācijas, tematiskās ballītes vai vienkārši bērni spoku tērpos, kas zvana pie durvīm… galīgi nepamanīt šo dienu ir patiešām grūti. Tieši tāpēc šoreiz piedāvāšu Jums trifeļu recepti, ko pagatavot par godu svētkiem. Gala rezultātā būs arī, ar ko pacienāt bērnus, ja tie ar cerību pilnām acīm nepacietīgi skandinās pie durvīm. 🙂

Trifele būtībā ir kā brīnišķīgs mirklis noķerts garšā, īpaši, ja tā ir rokām darināta un no dabīgām sastāvdaļām. Trifele noteikti nav burvju nūjiņa, kas piepildīs visus sapņus, bet tā nudien var padarīt brīdi īpašāku. Neapšaubāmi, trifele ir arī mazliet grēcīga un nebūt ne diētiska, taču jāatļauj taču palutināt reizi pa reizei gan sevi, gan savus mīļos. Jā, nav noslēpums, ka trifeles ir brīnišķīgi jauka dāvaniņa, ar ko iepriecināt savējos un ko pagatavot pašam.

Kā pamats  šai trifelei ir tik ļoti tematiskās ķirbju sukādes, taču kā vienmēr – ir iespējamas modifikācijas pēc savas vēlmes un ieskatiem. Ja vēlies, lai trifele būtu arī nedaudz skābena, vari pievienot cidoniju, upeņu vai dzērveņu sukādes. Ņemot vērā, ka ķirbji ir saldeni, vislabāk  tiem “piestāv” tumšā šokolāde. Piena šokolādes fani, protams, var palikt pie savām vērtībām:). Šokolādi ņem tikpat daudz, cik sukādes (piemēram 200g). No šīm sastāvdaļām varētu sanākt apmēram 20 nelielas trifeles.

quince-pumpkin

Ko vajag?

Trifeļu masai:
-100g ķirbju sukādes
-100g skābeno sukāžu (cidoniju, upeņu, dzērveņu)
-200g tumšā šokolāde
-100g saldais krējums 35% vai kokosriekstu piens
Trifeļu glazēšanai:
-300g tumšās šokolādes
Dekorēšanai:
-Nelieli sukāžu gabaliņi

Kas jādara?

  1. Sablenderē sukādes;
  2. Uzvāra saldo krējumu;
  3. Karsto krējumu pārlej šokolādei. Ja nepieciešams, piepalīdz izkust trauku turot karsta ūdens peldē;
  4. Šokolādes masu pievieno sukādēm un atstāj uz nakti istabas temperatūrā. Ja tik ilgi nav vēlmes gaidīt, tad var likt ārā vai ledusskapī un ik pa laikam pārbaudīt, vai masa jau ir sacietējusi tā, lai to veidotu;
  5. Veido trifeļu bumbiņas, cik nu apaļas sanāk. Ja sanāk neregulāras – tad pieņem, ka tieši tādas vajadzēja. 🙂 Pēc tam tās jāatstāj nedaudz “atpūsties”. Steidzīgākie – ledusskapī, tie, kuriem visam laika pietiek – līdz nākamajai dienai vēsākajā mājas daļā;
  6. Glazēšāna! Ņem tumšo šokolādi – 200 g izkausē karsta ūdens peldē un tad pievieno atlikušos 100 g. Šokolādes trauku izņem no ūdens (temperēšanas process) un maisot izkausē. Kad visa šokolāde izkususi, tā ir gatava trifeļu glazēšanai. Pa vienai gatavās bumbiņas liek šokolādē, ar dakšu izņem, “nosit” pret bļodas malu lieko šokolādi un liek uz cepampapīra sastingt;
  7. Ja vēlas dekorē ar tām pašām sukādēm.

P.S. Procesa laikā šokolāde sacietēs, tāpēc ik pa laikam tā atkal jāievieto karsta ūdens peldē, bet ne ilgāk, kā uz minūti. Ja šokolāde būs notemperēta nepareizi, konfektes var būt nedaudz baltas – tas nekas, garšīgas būs tik un tā 🙂 Lai veicas! Pats galvenais – baudiet procesu, tad rezultātam būs īstā vērtība.

Recepte veidota sadarbībā ar CAPS! šokolādes manufaktūru. Nesen Instagram kāda sieviete dalījās savās sajūtās par CAPS! šokolādes trifelēm rakstot: “Ja šokolāde spēj kaut uz mirkli salabot dvēseli, tad cik maģiski tas ir?” Kaut kas no brīnumainā piemīt katrai CAPS! trifelei. Visdrīzāk tāpēc, ka katrā no tām ir notverts mirklis – saldāks, rūgtāks, reizēm neizprotams un reizēm tik ļoti izgaršojams, bet ĪSTS. Viss tāpat kā dzīvē.
Ja slinkums taisīt pašam, vari atrast CAPS! Stockmann, Rimi “Klēts”, Idille un Sky.