Kale čipsi

Ok, ok, es zinu, šis trends jau ir pagājis. Ilgi pretojos visur sabildētajām čipsu bildēm, bet tomēr salūzu brīdī, kad kale lapas kļuva pieejamas rokas stiepiena attālumā pateicoties saimniecības “Dimdiņi” prātīgajam gājienam, sākot audzēt šo dārzeni.  Patiesībā es biju pārsteigta, cik patīkama un patiešām brīnišķīga ir šo čipsu konsistence. Tie patiesībā vairāk atgādina čaukstošu lapu kā čipsi. Lai arī kale lapas ir diez gan smagas un cietas, čipsi sanāk ļoti gaisīgi un viegli.

Kale salāti, kuriem joprojām neesmu atradusi sakarīgu latviskojumu (varbūt kāds zina?), ir patiešām ļoti veselīgi un lieliski derēs klāt arī svaigajiem kokteiļiem. Tajos ir čupām dažādu labu mikroelementu – K, A, C vitamīni, kalcijs, varš, mangāns un citi. 100 gramos tam ir ~49 kcal.

Kas nepieciešams?

-Kale lapu kāposts (nopērkams RIMI pie dārzeņiem)
-Garšvielas. Šeit jāļauj savai fantāzijai lidot. Vienkāršākais variants ir sāls un pipari. Tik pat labi tas var būt paprikas pulveris, karijs, kaltētas dilles, ķiploku pulveris, citronpipari vai jebkas cits.
-eļļa

Kas jādara?

-Nomazgātu un + – sausu (manējais nebija pilnībā sauss) salātu sapluina gabaliņos kumosa lielumā. Var, protams, lielākos vai mazākos gabalos pēc gaumes. Vidējo, cieto daļu kāpostam necepam, liekam malā.
-Klājam uz cepešpannas, apsmidzinām ar olīveļļu un kārotajām garšvielām.
-Liekam cepeškrāsnī 170-180 grādos uz 10 minūtēm. Lapām maliņās jākļūst viegli brūnām, tad arī jāņem ārā. Neļauj lapām sadegt un pirmajā reizē labāk turies tuvumā cepeškrāsnij.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????