Pikantās rīsu nūdeles ar kāli un kāpostiem

Pikantās rīsu nūdeles ar kāli un kāpostiem

Šī ēdiena garais nosaukums manā prātā bija šāds – “Ja Taizemietis ar Latvieti precētos”, jo receptē ir gan ļoti tipiskas latviskas garšas, gan tipiskas Āzijas garšas. Kopumā ļoti vienkārša un garšīga maltīte.

Man patīkams atradums bija saimniecības “Arāji” saldskābā čili mērce, ko iegādājos pārtikasgrozs.lv. Tā kā esmu saldskābo čili mērču fane/atkarībniece, tas bija prieks pagaršot produktu, kas garšas ziņā ne tikai tiek līdzi, bet pat apsteidz masu veikalu produkciju un pie tam ir ar patiešām kvalitatīvu sastāvu (protams, bez E vielām).

Receptē ir iespējams un pat nepieciešams variēt pēc savas sirds patikas – piemēram, likt klāt papriku, sēnes, sīpolus, seleriju, gaļu vai garneles. Piedāvāšu savu variantu un priecāšos dzirdēt par Tavējo! Visu liku uz aci un sajūtām, tāpēc aicinu jūs darīt tāpat. 🙂 Vēl var pieminēt, ka šis ēdiens derēs vegāniem un tiem, kuri ietur bezglutēna diētu, kā arī bezlaktozes diētu.

Kas tad galu galā ir nepieciešams?

-1,5 kālis (sagriezts nelielos gabaliņos) (izmantoju bioloģiskās z/s Rudaci dārzeņus)
-puse no neliela baltā kāpostiņa (sagriezts nelielos gabaliņos)
-sojas mērce (~30ml)
-4 ķiplokas daivas sagrieztas ripiņās
-100ml ūdens
-30ml olīveļļas
-īkšķa gals svaiga sakapāta ingvera vai ingvera pulveris
-kokosriekstu piens
-20g kāds sīrups, medus vai cukurs (pēc iespējām un vēlmēm)
-Z/S Arāji saldā čili mērce (vai cita mērce, kas pieejama veikalu plauktos)

Kas jādara?

-Uzkarsē pannu ar eļļu, pievieno ingveru un ķiploku. Aptuveni minūti apcep.
-Pievieno sojas mērci un mazliet ūdens. Liek virsū kāļus un kāpostus. Sautē zem vāka, ik pa laikam apmaisot, līdz kļūst viegli mīksti (nevis izjukuši). Man tās bija aptuveni 20 minūtes uz ļoti mazas uguntiņas.
-Paralēli uzvāra ūdeni un uzlej verdošu uz rīsu nūdelēm, kas ieliktas bļodā atsevišķi. Uzliek virsū kādu vāku un patur 10 minūtes. Pēc tam visu lieko ūdeni kārtīgi nolej nost.
-Kad dārzeņi izsautējušies un nūdeles ir mīkstas, sajauc abus kopā un dāsni pievieno saldo čili mērci un ļauj visam uz lēnas uguntiņas savilkties pāris minūtes. Kokosriekstu pienu pievieno atkarībā no vēlmēm – var liet uzreiz iekšā un jaukt kopā, es šoreiz izvēlējos bagātīgi pārliet pāri ēdienam atsevišķi.
-Apber ar sēkliņām, pievieno kādu zaļumu, ja ir vēlme un ēd nost!

wok