Burkānu-kabaču nūdeles

Burkānu-kabaču nūdeles

Ilgu laiku biju vēlējusies tikt pie spirāļotāja. Nu pie tā, kas smukas strēmelītes taisa. Kā gadījies, kā ne, vienā brīdī tiku pie diviem tādiem. Par ērtāko noteikti var saukt Delimano spirāļotāju!

Recepte ir izteikti draudzīga figūrai un ir ļoti veselīga. Produktus pavisam mazliet ir termiski jāapstrādā un recepte pagatavojama ļoti ātri (ja vien negribas katru strēmelīti ar nazīti griezt :)) ). Derēs veģetāriešiem, vegāniem, tiem, kuri nepanes pienu vai miltus. Manuprāt, lieliska alternatīva arī priekš bērniem, jo ēdienu iespējams padarīt krāsainu un acīm pievilcīgu. Veidot dažādas formas no strēmelītēm!

Kas nepieciešams?

Obligātās sastāvdaļas (ēdiens būs garšīgs, bez mērcēm un pavisam vienkāršs). Pie šāda produktu daudzuma ir nepieciešama liela panna. Ērtāk būs divreiz atkārtot receptē minēto. Maltīte pietiek 3-4 personām.

  • Spirāļotājs no Delimano vai strēmelīšu griezējs!
  • 3 nelieli kabači (der arī cukini)
  • 3 burkāni
  • pus citrona sula
  • 6-8 daivas ķiploka
  • olīveļļa vai kokoseļļa (izmantoju pa ēdamkarotei no katras)
  • sāls
  • 10 saulē kaltēti tomāti (vēlams eļļā turēti)

Papildus sastāvdaļas 

  • Var pievienot Indijas vai ciedru riekstus (kad viss jau gatavs, pārberot pāri)
  • Zaļumi (lociņi un dillītes) ļoti labi papildināt garšu buķeti (uzbērt, kad viss jau gatavs)
  • Bazilika pesto (debišķīgi labi iet klāt, es izmantoju Rimi Basic produkciju)
  • Mājās gatavota majonēze bez olām (es neizmantoju, bet varētu)

Kas jādara?

  • Ar kādu no pieejamiem rīkiem izveido spirālītes vai smalkas strēmelītes no kabačiem un nomizotiem burkāniem. Burkānus parasti vienkārši “noskrāpēju”, nevis mizoju. Kabačus ieliek bļodā un ļauj liekajam ūdenim notecēt (pietiek ar 10-15 min).
  • Uz pannas sakarsē eļļu un, kad tā karsta, izspiež 6-8 ķiploka daivas. Minūti ļauj tām sadraudzēties ar eļļu.
  • Liek burkānus uz pannas, uzliek vāku un 2 minūtes viegli “pasautē”. Pēc tam pievieno kabaču strēmelītes un ļauj visam sadraudzēties minūtes 3-4 (zem vāka) un pievieno sāli.  Man patīk, ka dārzeņi vēl ir samērā svaigi un stingri, tomēr pietiekami termiski apstrādāti, lai spētu izveidot kopīgu garšu buķeti. Pievieno svaiga citrona sulu un kārtīgi visu samaisa.
  • Ņem nost no uguns. Samaisa ar bazilika pesto (uz katru porciju 1-2 kārtīgas ēdamkarotes bazilika pesto). Pārber ar riekstiem un zaļumiem.
  • Lai labi garšo! 🙂

makaroni