Kvinojas salāti

Kvinojas salāti

Kvinoja nevienam sen jau vairs nav nekāds jaunums un patiesībā arī manā virtuvē tā bija jau “noiets etaps”, taču tad izlēmu pamēģināt latviešu audzēto kvinoju (intereses vadīta un, protams, lai atbalstītu drosmīgo ideju) un tas man lika atcerēties, cik feina tā patiesībā ir. Ļoti pateicīga, lai jauktu kopā ar… teju jebko! Tāpat jāpiemin, ka kvinoja ir ļoti viegla – pēc maltītes sajūta ir ļoti patīkama. Recepte derēs gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri nedrīkst lietot piena vai kviešu produktus.

Kas nepieciešams? (Manuprāt, der 1 porcijai, ja tas ir kā pamatēdiens)

-70-100g kvinojas (Izmantoju Gusts Apinis kvinoju, kas ir LATVIJĀ ražota (ne tikai fasēta)! 🙂 )
-1 kārtīgs tomāts
-15 cm gurķa  (nu aptuveni :)) )
-olīveļļa – 2 ēdamkarotes
-citrona sula
-ciedru vai Indijas rieksti (sauja)
-sķipsna sāls, pipari pēc gaumes
-sīpols (vēlams sarkanais)
-pētersīļi dekoram
-papildus var pievienot lociņus, uz augstas uguns apceptus šampinjonus, selerijas kātus, papriku,
-papildus mērces opcija – sinepju un citrona vinegrets. Ja slinkums pašai taisīt,no Kalhoj veikala šī ir lieliska opcija. 

Kas jādara?

  • Attiecībā 1:3 (kvinoja:ūdens) vāra kvinojas sēklas līdz tās kļūvušas mīkstas. Nevajag pārvārīt! Tiklīdz konsistence šķiet apmierinoša, slēdzam karstumu nost. Vidēji ne vairāk par 7-12 min burbuļojot. Astāj atdzist. Ja ir par daudz ūdens, tad to nolej, bet ar šādu attiecību nevajadzētu būt par daudz.
  • Sagriež sīkos gabaliņos nepieciešamās sastāvdaļas un pievieno salātiem. Pielej eļļu, garšvielas, citrona sulu un pieber riekstus.
  • Pārber ar zaļumiem. Gatavs! 🙂

 

 

  • IMG_5433