Buržuju cepumiņi

Buržuju cepumiņi

Kāpēc buržuju? Tāpēc, ka diemžēl 2 sastāvdaļas nav no lētajām – mandeles un kvinoja. Tomēr cepumi, manuprāt, pilnībā sevi attaisno! Tie sanāk kraukšķīgi, aromātiski un bagātīgi.

Var pagatavot gan vegānisku, gan nevegānisku versiju (atkarībā no olas izmantošanas). Cepumi nesatur laktozi un, ja  izmanto bezglutēna cepampulveri, tad nesatur arī glutēnu.

 

Kas nepieciešams?

  • 100g mandeļu milti (samal pati vai pērc jau gatavus)
  • aquafaba no viena pupiņu iepakojuma vai 1 vistas ola
  • 40g cukura vai sīrupa (atkarībā no gaumes var pielikt arī vairāk)
  • 70g vārītas kvinojas (70g kvinoja un 210g ūdens, vāra līdz mīksta) (Izmantoju Latvijā audzēto Gusts Apinis)
  • 60g kokosriekstu skaidiņas
  • tējkarote cepampulvera
  • 2 tējkarotes kokosriekstu eļļas

Kas jādara?

  • Vispirms sakuļ bļodā olu
  • Citā bļodā jauc kopā miltus, cukuru/sīrupu, vārīto kvinoju, cepampulveri un kokosskaidiņas.
  • Pievieno sakulto olu vai aquafaba.
  • Cep cepeškrāsnī no abām pusēm ~30-40 minūtes 180 grādos vai kamēr brūni. Kad ir brūni, atstāj atdzist cepeškrāsnī, lai sacietē.
  • Gatavi baudīšanai!

IMG_5589

 

Dalīties un sekot: