Svaigie spinātu zemeņu salāti ar kazas sieru

Svaigie spinātu zemeņu salāti ar kazas sieru

Kā gan būt vienaldzīgam pret tiem svaigumiem, kas ienāk tirgū? Nekā. Un pretoties es pat teiktu, ka nedrīkst. Ķermenis domājams tā vien gaida pēc ziemas tumšā, drēgnā perioda kārtīgu lādiņu ar nesen plūktiem gardumiem!

Šoreiz manās rokās nonāca bioloģiskais kazas piena siers. Man kā kazas siera fanei tā ir kā tāda neliela vājība. 🙂 Jāsaka, ka šis piens tiešam ir pēc sastāva absolūti tīrs. Tik tīrs, ka tīrāk nevar – piens un ieraugs. Viss! Taču tas nebūt nenozīmē, ka siers ir garlaicīgs. Lūkojos, lūkojos uz to un atcerējos par Kipras halloumi sieru, kurš ir īsta bauda garšu kārpiņām, kad cepts (būtībā normālā variantā halloumi sieru lieto tikai ceptu). Nodomāju – jāpamēģina uzcept arī šo!

Teikšu godīgi, reti kurš siers (pat cepamsiers) ir cepies tik labi! 2 minūtes un siers ir gatavs. Cepot garša kļūst izteiktāka un, manuprāt, arī garšīgāka. Izlēmu, ka siers lieliski “ies” klāt svaigiem salātiem.

Kas nepieciešams? (1 porcija)

  • 1/2 sarkanā sīpola
  • 7 lielas zemenes
  • 2 saujas smalklapu spinātu
  • citrona vai laima sula
  • mini šķipsna sāls
  • 100g sacepts kazas siers (var, protams, arī citu cepamsieru)
  • Papildus – lieliski derēs klāt valrieksti vai ciedru rieksti. Ja prasās mērci, var izmantot kādu pesto vai balzamiko.

Kas jādara?

Sagriež visu sīkos gabaliņos (izņemot spinātus), sajauc, piespiež citronu, pieber šķipsnu sāls un bauda nesteidzoties!

IMG_5628