Biezpiens ar putukrējumu un zemeņu mērci

Biezpiens ar putukrējumu un zemeņu mērci

Kā zināms, ar piena produktiem ne sevišķi draudzējos, taču pēc lūguma uztaisīt biezpiena desertu ar zemeņu mērci, es nevarēju atteikt un, jāatzīst, ka, lai arī riktīgs cheatmeal, bet ļoti, ļoti.. nu ĻOTI gards. Riktīga bērnības garša! Vismaz manas bērnības. 🙂

Zinu, ka daudzi taisa ar olām, bet, taisnību sakot, manuprāt, lieliski sanāk arī bez tā!

Kas nepieciešams?

  • 200g biezpiena
  • 150 ml saldā krējuma
  • cukurs pēc garšas
  • rīvēta citrona miziņa un/vai vaniļa
  • maltas svaigās zemenes  (ziemā lieliski noder tās, kas saldētavā)
  • Ja ir vēlme – pārber ar cukurā grauzdētām auzu pārslām

Kas jādara?

  • Biezpienu saspaida vai izberž caur sietu, pievieno rīvētu citrona miziņu un/vai vaniļu.
  • Ar mikseri saputo putukrējumu ar cukuru.
  • Kad tas izdarīts, putukrējumu iecilā biezpiena masā un viegli maisot sajauc kopā.
  • Pārlej ar blenderētam zemenēm un dekorē ar grauzdētam auzu pārslām.

IMG_56222