Auzu banānu cepumi

Auzu banānu cepumi

Ideju šiem cepumiem smēlos vienā no video blogiem un sapratu, ka jāpamēģina! Tad nu varu droši teikt, ka pēc viņu dotās receptes viss sanāk un izdodas 🙂 Iesaku pamēģināt arī Tev! Recepte ir ļoti vienkārša, veselīga un derēs arī gatavošanai kopā ar bērniem. Tāpat cepumiņi nesatur laktozi, glutēnu (ja izmanto sertificētās auzu pārslas), ir vegāniski un visādi citādi feini.

Kādas sastāvdaļas ir nepieciešamas?

Obligātās sastāvdaļas

  • 2 nogatavojušies banāni
  • Glāze auzu pārslu
  • Kokosriekstu eļļa

Papildus

  • Medus vai sīrups pēc izvēles
  • Kanēlis

Kas jādara?

  • Sajauc kopā banānus ar auzu pārslām. Kārtīgi saspaida un izmīca mīklu.
  • Ieeļļo cepampannu vai arī pievieno cepumiem ēdamkaroti kokosriekstu eļļas.
  • Izveido bumbiņas, uzliek uz plātnes un saplacina.  Uzber čut čut kanēli katra cepumiņa.
  • Papildus var pārliet pāri kādu sīrupu vai medu katram cepumiņam.
  • Cep ~180 grādos līdz cepumi zeltaini brūni. Atstāj atdzist, lai tie mazliet sacietē.

IMG_5645222