Fantastiskās vafeles

Fantastiskās vafeles

Reizēm es pati nebeidzu sevi pārsteigt. Patiesi – jo tālāk, jo mazāk spēju pieturēties pie kādas receptes. Šķiet, es patiešām drīzāk apzināti nolaidīšu greizi, nekā sekošu kādai receptei no A-Z. Iedrošinu tāpat darīt arī Tevi – riskēt, sekot sajūtām un meklēt… meklēt SAVU garšu.

Un ne tikai garšu un ne tikai par ēdienu ir runa. Meklē sevi, savu vietu, savu sirds nodarbošanos, jo, lai arī receptes ir daudzas “kā dzīvot pareizi”, tikai Tu pats esi savas īstās receptes meklētājs un atklājējs. Neviens cits.

Bet šodien tad par vafelēm! Vafeles ir superīgas, jo ir, pirmkārt, kraukšķīgas, vienkārši pagatavojamas, vegāniskas, bez laktozes, bez glutēna un… tā vien šķiet, ka tādas nemaz nevar eksistēt, vai ne? Bet, nē! Šīs ir reālas un ne tikai reālas, bet reāli foršas!

Kas ir nepieciešams?

  • 80g kukurūzas cietes (pieejama vairākos veikalos t.sk. Gemosā, Berģu bodē, Zaļajā Govī u.c.)
  • 40g rīsu miltu
  • 40g turku zirņu miltu (pieļauju, ka var iztikt tikai ar vieniem vai otriem, tāpat noteikti, noteikti var lietot arī kviešu miltus)
  • Liels, nogatavojies banāns (banāns dod nelielu saldumu, bet, ja gribas saldāk, pievieno cukuru vai sīrupu)
  • Soda
  • Ēdamkarote citrona sulas
  • Papildus garšas uzlabošanai un aromātam var pievienot – kanēli, muskatriekstu, vaniļu.
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas (šķidrā/siltā veidā)
  • ~200 ml augu piena (izmantoju RIMI esošo sojas pienu)

Kas jādara?

  • Sajauc kukurūzas cieti, rīsu miltus, turku zirņus kopā. Pievieno kārtīgi samīcītu banānu.
  • Ēdamkarotē citrona sulas ieber šķipsnu sodas (veidojas dzēstā soda t.i. soda zaudē savu “piegaršu”).
  • Lej klāt augu pienu un pievieno eļļu. Masai vajadzētu būt krējuma konsistencē. Ja šķiet, ka par biezu un vafeļpannā mīkla nepietiekami plūst, pielej vēl mazliet piena. Ja nepieciešams, pievieno ekstra sastāvdaļas pēc sirds patikas.
  • Lej vafeļpannā mīklu un cep līdz brūnas! Iespējams būs prātīgāk, ja vafeļpannu pirms tam mazliet, mazliet ieziedīsi ar kokoseļļu.
  • Pasniegt var ar ievarījumu, sīrupu, vaniļas mērci, saldējumu, zemesriekstu sviestu vai arī… grauzt tāpat!

Uzmanību! Lai saglabātu kraukšķīgumu, vafeles jāglabā tā, lai gaiss netiek klāt!

 

IMG_5670