Brekša maltās gaļas bumbiņas ar rīsu krējumu

Brekša maltās gaļas bumbiņas ar rīsu krējumu

Vispār neesmu liela zivju ēdāja. Ļoti bieži man ir tā, ka apēdu pāris gabaliņus un viss – vairs nevaru dabūt sev iekšā ne kripatiņu vairāk. Vēl viens iemesls, kas ir pats būtiskākais, ir tas, ka nav nemaz tik viegli pieejamas labas kvalitātes zivis, par kuru izcelsmi vari būt 100% drošs. Tā nu priecājos, ka esmu atklājusi, ka Berģu bodē ceturtdienās ir Zivju dienas!

Papildus šī recepte atrisina problēmu, kad ir “grūti pagatavot mērci bez krējuma”. Jā, lieliski derēs arī tomātu mērce, bet es šoreiz izmantoju rīsu krējumu, kas ir tiešām brīnišķīga alternatīva tiem, kuri nevar vai negrib lietot piena produktus!

Kas nepieciešams?

  1. Brekša maltā gaļa 750g
  2. 1-2 iepakojumi ar rīsu saldo krējumu
  3. 2 olas
  4. sāls vai sojas mērce, pipari
  5. 1/3 Citrona sula
  6. Krietna sauja pētersīļu, krietna sauja loku
  7. sīki sakapāts sīpoliņš
  8. ķiploku pulveris vai sīki sakapāti ķiplociņi
  9. olīveļļa
  10. 150 ml ūdens

Kas jādara?

  • Sajauc malto gaļu kopā ar sāli, pipariem, olām, sīpoliem un ķiplokiem.
  • Liek cepties bumbiņas līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
  • Kad visa masa sacepta, pārlej pāri rīsu krējumu un pievieno citrona sulu. Var papildus pievienot vēl pāris piles sojas mērci vai sāli. Pievieno čut čut ūdeni.
  • Ļauj lai bumbiņas kārtīgi tiek apviļātas mērcē un kādu brīdi pasautē zem vāka.
  • Pārber ar sakapātiem lokiem un pētersīļiem. Voila!

 

IMG_56432222222222