Nutellas alternatīva Nr.2

Nutellas alternatīva Nr.2

Jāsaka, ka man ļoti patīk gatavot ēst, nevis gatavošanas pēc, bet gan lai atklātu ar vien jaunus apvāršņus, iespējas, produktus un receptes! Patiesi – tas ir kā izaicinājums, teju kā sports. Tikai virtuvē :))

Pirms gada biju publicējusi recepti Nutellas alternatīvai, kurā tika izmantots avokado. Šī recepte jāsaka, ka ir diez gan salda un nemaz ar ne tik nevainīga, bet… ļot interesanta alternatīva tiem, kuriem nepatīk ne avokado, ne Nutellas fenomenāli nepatīkamais sastāvs! Šajā receptē izmantoju jau iepriekš pieminēto aquafaba jeb sulu no turku zirņu konserviem. Izklausās šausmīgi, vai ne? Bet nav! 🙂 Tiesa, neticēju līdz nepamēģināju pati…

Kas ir nepieciešams?

  • sula no 1 bundžas turku zirņu konserviem
  • cukurs (cukura un sulas attiecība apmēram 1:1, iespējams var mazāk cukuru)
  • 4 tējkarotes ar kaudzīti kakao (bez cukura)
  • ~1-3 līdz 1/2 tējkarote ksantāna sveķu

Kas jādara?

-Jākuļ! Sākumā kul pliku pupiņūdeni līdz tam parādās baltas putas, pēc tam pamazām (!) pievieno cukuru un kul līdz gatavs. Vidēji no 1 bunžas notecinātai sulai varētu būt nepieciešamas aptuveni 6 minūtes kulšanas. Baltumam šajā gadījumā nav jābūt tik stingram, lai nekrīt ārā no bļodas, apgāžot otrādi, jo putas tāpat “saplaks”. Lai nu kā, no vienas bundžas turku zirņu šķidruma sanāca tik baltuma, cik attēlā ar rozā ziediem. 🙂

IMG_5474

-Kad masa ir sakulta, pievieno kakao vai kausētu šokolādi. Masa kļūs saplacināta, tomēr tā joprojām būs viendabīga un vijīga. Kakao pievieno pamazām, nesteidzoties un kuļot masu. Iespējams (atkarībā no gaumes un vēlmēm), var vajadzēt vairāk vai mazāk kakao.

-Pievieno šķipsnu sodas un ksantāna sveķus. Tie liks masai būt staipīgākai, ķēpīgākai, vijīgākai un atbilstošākai desertam.

-Voila! Var izmantot kūkām, maizītēm, kā krēmu kārtojumos vai jebkur citur. Priekā! 🙂

IMG_5489